Att vara psykopat och dejta

Det finns Charles Manson. Det finns Hannibal Lecter. Det finns Kanye West. Och så finns det jag. Och medan de andra psykopaterna sitter inspärrade eller, ja, borde sitta inspärrade, eller ja, helt enkelt inte finns, så härjar jag fritt i stora världen. Där jag möter moderskeppet av mentala prövningarna som har kraften att förvandla ett Lasse Berghagen-psyke till en Virginia Woolf-dikt – nämligen dejting. Vilket är en kombination som inte alltid är sådär jättelyckad. Om vi säger så.

I helgen var jag på den andra dejten med killen som jag träffade när jag var en adrenalinmolekyl från att börja stressböla med hans skjortärm som snuttefilt. Men killen ville konstigt nog träffas igen. Vilket i sig är ett tecken på att han måste vara en bad breakup från att maila massmördarkvinnor i fängelset. Men i alla fall…

Jag trivs med den här killen. Rejält. Vilket gör att jag slappnar av. Och glömmer bort att jag ändå är en vettvilling som ständigt måste iklä mig beteenderocken av en normal människa. Och eftersom killen är psykolog (Vad är det med mig och psykologkillar?! Eller okej… vi skippar att svara på den frågan tror jag.) så gör han sitt bästa för att komma åt hjärteroten under den där rocken och få mig att säga allt jag egentligen tänker på. Vilket under kvällens fem glas vin och x antal timmars samtalande mynnade ut i att jag dagen efter vaknar med bakisångesten från singelhelvetet och inser att jag under kvällen har kläckt ur mig följande klockrena säljargument för att marknadsföra sig själv på en andra dejt:

Jag, efter ett glas vin: ”Jag är inte helt säker på att jag skulle klara av att vara sambo. Då måste man ju liksom… stå ut med en annan människa! Jag vill inte ens att se min egen reflektion i köksfönstret!”

Jag, efter två glas vin: ”Nej, jag har inte så många enkvällare. Jag menar, vad är poängen? Män kan ju ändå inte hitta klitoris, varför ska jag ägna tid åt att lära upp ett löpband av praktikanter som jag ändå inte får se förvandlas till mästare?”

Jag, efter tre glas vin: ”Du luktar schå sjukt gott! Kan jag få stjäla en tröja av dig? Hick.”

Jag, efter fyra glas vin: ”Undra om man blir galen av att bo ensam schå mycket som vi gör som singlar, så att man efter flera år av schingelskap har brutits ner till en raging psykopat? Alltså… Inte jag då. Jag vill bara knycka små barn och äta upp deras söta små tår. Haha… haha… Alltschå jag schkämtar. Typ.”

Jag, efter fem glas vin, har släppt alla hämningar och inser inte att det som rör sig i mitt huvud kanske inte är lämpligt att passera genom min mun, på en fullsatt pub, under en andra dejt: ”Jag måschte fråga dig. Tycker du att jag är snygg?”
Dejt missförstår och tror att jag flirtar: ”Jag tycker du är väldigt snygg.”
Jag: ”Nej, jag menar inte så. Jag menar… Borde inte du tycka att hon där borta är snygg? Och att jag mer är en kompis.”
Dejt kikar på den korta och ljuvligt petita kvinnan som står en bit bort, och tittar tillbaka med den där blicken som hundar har när man lockar den med en godisbit och samtidigt håller schampoflaskan i högsta hugg: ”Vad menar du?”
Jag: ”Vi lever i ett samhälle där det finns vissa normer om hur en man och kvinna ska se ut, alltså i relation till varandra. Jag är inte någon nätt och lätt tjej. Du är bara några centimeter längre än mig. Varför går du på mig och inte på henne?”
Dejt, med kisande ögon: ”Så det du egentligen säger är att du inte tycker att jag är snygg?”
Jag, plötsligt mycket mindre spak: ”Va?”
Dejt: ”Du menar att det är jag som är för liten för dig.”
Jag: ”Nej. Det är jag som är för stor för dig.”
Kille: ”Vilket gör mig för liten för dig.”
Jag: ”Men du är ju jättefin.”
Kille: ”Och jag tycker du är jättefin. Men jag tror att du försöker projicera dina egna åsikter på mig just nu.”

Jag, blir tyst, försöker hitta argumentationsförmågan i den hjärna som har gått in i sittstrejk och vägrar arbeta igen förrän jag slutar kasta vinklunkar i ansiktet på den, så att jag ska kunna replikera på det där tankeöverförande sättet som kommer få honom att förstå att det bara är mina egna osäkerheter och jag bara behöver höra av honom att det är okej och att världen inte är som min sjuka hjärna tror att den är och att han faktiskt tycker att jag är fin även om jag är lång som en Chryslerbyggnad och har rövbredden av dess underjordsgarage. Och slutligen skiner jag upp. För jag har hittat det där perfekta argumentet. Som riktigt osar av retoriskt finslipad intelligens och sprider kunskapssken över allt jag precis mörkermumlat om: ”Alltså du luktar verkligen så schjuuukt gott!! Jag bara måschte få en tröja att sniffa på!!”

Såatteee… Just nu funderar jag på att bryta mig in i en villa eller kanske fjutta på ett polishus eller två. Det borde få statsmakten att se samhällsfaran i att ha någon som mig fri på gatorna. Och i cellen bredvid kan killen sitta. För han vill ses igen. Så uppenbarligen är han precis lika mentalsjuk som jag.

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

28 thoughts on “Att vara psykopat och dejta

 1. Wohooooooo! Du trivs och han också uppenbarligen. NJUUUUUT AV DET, KVINNA! (Ja, jag kan faktiskt ge råd även om jag inte lever som jag lär…Jag är också psyko nämligen.) 😛

  • Hahaha, är det så?! Jag tänker inte ta ansvar för det här utan är fast besluten att skylla allt på samhället!! Jäkla skitsamhälle som har gjort oss psyko! 😉

 2. HAHAHA.. Att dejta en psykolog framkallar SÅKLART freudianska felsägningar. Som att se en man med en jättenäsa och bara säga saker som antyder på hans jättestora näsa!

  Om killen vill ses igen så:

  Ett, han gillar dig.
  Två, drick sparsamt med vin nästa gång ni ses….

  • Hahaha, du har så rätt!! Nästa gång blir det vatten! Eller okej, ett glas vin kan jag väl tillåta. Högst två. Och absolut mest tre! Hrrm, jorå, det här lär ju gå bra. 😉

  • Hahaha, du är ju för härlig!! Kan vi be om att lite av den kärkänslan även kan drabba män, krogragg och valpar med toviga pälsar, tack! Innan jag blir frekking 103 år gammal! 😉

 3. Haha. Du är ju helt fantastiskt! Sa du allt det där? Underbart. Jag är precis lika dan efter några glas vin! Kul att han vill ses igen. Vill du? Går ju bra för dig nu singeln, två intresserade snubbar! Fan jag ska skriva det där till honom, bara för att du sagt det! Jobbigt att vi har gemensamma vänner bara… Men skit samma. Har eventuellt en dejt på g med en asläcker 26 åring i morgon! Har sex messat hela helgen (-: Blir lite osäker bara för att han är så snygg… Men men. Vill man ligga så får man ju chansa! Han bor en bit bort men jag är på semester söderut och åker förbi hans stad på vägen hem. Lite galet kanske… Kram på dig pinglan!

  • Mumma, sexmess med en 26-åring – det låter fantastiskt!! Hell yeah att du ska stanna till och få dig lite pulsförhöjande aktivitet! Kör tjejen!! Och ja, skit i att du och den andra har gemensamma vänner – de kommer tycka du är ascool! Alla vill ju göra sådant här men få vågar, så det är bara respektingivande att kasta sig ut.
   Jo, jag vill ses igen, och kommer nog även träffa middagskillen när jag har tid att få till det, men inget av det är tyvärr sådär… du vet… galopperande hästar i magen och näradödenpuls i hjärtat. Det är trevligt och många skulle säkert vara nöjda med det, men jag önskar att det kunde vara… fullständigt omkullkastande! :/

   • Ja men trevliga samtal kan ju oxå vara fint, men förstår vad du menar! Är dom hånglarkompatibla då? Jag är på väg till 26 åringen nu, känns helt jävla galet! Men spännande… Måste dock stanna hela natten då jag inte kommer hem ikväll. Så vi får hoppas på att han är lika bra som han verkar. Och att han vill ha mig! Haha. Annars blir det en låååång natt… Måste vänta på honom ett tag oxå för han är lite försenad… Kommer hinna bli skitnervös! Får sätta mig och ta ETT glas vin, inte fem (-: Håll tummarna! Tar tag i andra snubben nästa vecka, han känns mer som en sådan jag kanske vill satsa på lite mer seriöst…

    • Ok, sjukaste historien. Måste bara berätta för dig… Träffar snubben, känns bra. Hans ex ska flytta ut (hallå,varningsklockor var är ni!) så vi får hänga ute några timmar. Hånglar och sånt och det känns bra. Sen åker vi hem till honom när exet har dragit. Han blir deppig och vill vara ensam… Jag kommer som sagt inte hem, alla bussar och tåg har gått. Vi har sex iaf och han är grym men känns lite som han gör det för min skull eftersom jag kommit dit. Han blir ännu deppigare och det känns skitjobbigt… Han får köra mig 10 mil till närmsta ställe där jag kan ta tåget hem. Världens stelaste bilfärd. Så nu står jag på en station i en håla och vill bara gråta… Ett tips till allmänheten, dejta inte (även om det bara är för att ligga) en snubbe som nyss separerar från sitt ex HUR jävla ok han än verkar vara med det! Är dock kanske mer jobbigt för honom än för mig just nu… Han tyckte det var skit pinsamt. Nej nu ger jag upp! Blir barn, jobb, motion och vänner som gäller framöver! Och en dildo kanske…

     • Åh Annie!!! Vi har alla varit där så jävla många gånger!! När något lät så himla bra i början och sedan spårar ur till katastrof! Sweetie, jag hade en gång sex med en kille som började gråta mitt i för att han inte var över sitt ex! En annan gång stängde jag själv in mig på toaletten hos en dude bara för att böla över att jag inte hade fått svar från den jag egentligen ville vara med! Dessa jävla känslor och hur vi kämpar och trilskas och bänder oss själva ur led för att ihop sex, relationer och allt skit däremellan! Nu är det du som borstar av dina knän, ger dig själv en riktig jävla björnkram från alla oss här inne, vilar lite – och sedan reser dig upp igen! För så fan heller att motgångarna ska få ta ner oss! Låt oss garva det tragiska rätt i ansiktet!! Våra liv kommer bli proppfulla av härliga upplevelser tack vare att vi fortsätter kämpa! Och de kommer också ha en mängd roliga historier i sig, tack vare alla gånger det går fel. Du är så jäkla grym som fortsätter leva till 100 procent!! Ge dig själv en liten andpaus – och tryck sedan på gasen igen!! Vi måste ju se till att vi får fler historier som vi kan förvandla till skämt. 😉 kram på dig!!

     • Men blä, så jobbigt! Vilken besvikelse. :-( men jag håller med, det där har nog hänt de flesta. Själv följde jag och en kompis med en kille hem, som måste ha trott att han hade världens tur. Ja, i alla fall tills jag fick stora paniken, började storböla mitt i alltihop och hävde i mig lämplig (nja) mängd piller. Allt för ett ex såklart, väldigt stabilt. Stackars killen fick sitta och trösta mig medan kompisen fixade taxi, och det var liksom kanske inte RIKTIGT den högvinsten som han hade hoppats på.

     • Haha, åh Lena, vilka scenarier man har varit i! Hrrm, ofta i anslutning till alkohol. :) Men om man inte hade varit lite galen så skulle man ju inte ha något att berätta!

 4. Sniglo!! Du är oemotståndlig!! Men jag funderar på en sak, vad fan e det med oss kvinnor som hela tiden måste ifrågasätta varför snubbar är intresserade av just oss??? Jag svär att dom orden i princip aldrig kommer över en snubbes läppar!! Snubbar på krogen inser inte ens sina begränsningar utan tror på riktigt att deras uppenbarelse är som kattmynta för varenda kvinna på stället! Men vi kvinnor måste alltid göra ner oss själva, det e faktiskt stört !! För övrigt 2 intresserade= dubbel liggachans!! Köööööör!!

  • Sussieloo, du har så jäkla rätt!!! Det skulle aldrig ske att en kille bara ”nä men den här tjejen är ju lite för snygg för mig, den ska jag nog hålla mig borta från”! Hm, det här fick mig att tänka efter… När jag funderar på det så är det samma impuls i mig som får mig att inte be om störtmycket i lön – jag vill liksom inte ha förväntningar på mig. Jag vill inte bli bedömd och anses icke värdig. Kanske för att man som kvinna blir bedömd hela attans tiden, och att jag vant mig vid att jag aldrig kommer kunna leva upp till den idealbild av en kvinna som jag fullständigt bombarderas med. Så då ställer jag mig vid sidan av, och vill förbereda männen på att de minsann inte ska förvänta sig sexpack och släta lårvidder här inte. Men det ju jäkligt idiotiskt när jag inte ens låter dem bestämma det. Nej, fan vad du har rätt!! Det här är något att jobba med!!
   Hahaha, och ja, dubbel liggachans är onekligen rätt så gött. Bara lite synd att det är fantastiska samtal men kanske inte bultande passion. Att man aldrig kan få allt! 😉

   • Att nedvärdera sig själv inför en snubbe är så urbota korkat å ändå gör vi det…. Vi e nog psykopater hela bunten !!! Förväntningar har ju alla på alla alltid men man behöver ju inte sänka snubbarnas förväntningar genom att påtala alla sina tillkortakommanden… Man får ju tänka att han är med en av en anledning oavsett form å längd å dåliga hårdagar!! Man KAN få allt men det e nog fan så svårt ,så man kan kanske nöja sig med nästan allt :-):-)

    • Det är så sant!! Det är verkligen helt sjukt att man kan vara med någon som vill ha en, och då vill man knacka den på axeln och säga ”men hördedu, hur tänker du nu?” Nej, vidrigt! En vän förbjuder alla sådana här tankar i sin skalle. Om jag nämner något som det så säger hon bara ”det där får du ta och lägga av med!” Det kanske är en rätt så bra inställning. Att inte ens försöka analysera bort det utan kasta ut det genom dörren så fort det dyker upp… Jag ska träffa killen igen om ett par dagar. Suck, jag lovar att jag verkligen, verkligen ska försöka ha en utkastare i min hjärna! :)

 5. 😀 Den här härliga frispråkigheten och den plötsliga känslan av att man bara MÅSTE säga vissa otroligt kloka saker, som kommer efter några glas vin. Oh yes, been there done that.
  I fredags lyckades jag dock hålla mig, trots lite för många öl, men då var det ju iofs första dejten. Det är oftast på andra dejten de där fantastiska sanningarna gör sig påminda.. 😉

  • Hahaha, så du känner igen mönstret!! Åh jisses vad skönt att höra, då är vi flera alltså… Haha, och det roliga är att man inbillar sig själv att man bara försöker lära känna personen, när det nog egentligen är ett försök att skrämma bort den med alla ens mörkaste knep, så att den hellre går förr än senare. Usch, att ens hjärna kan vara så galen! :)

 6. Tack för ditt svar igår! Kändes lite bättre då. Känner mig bara så destruktiv ibland. Att jag bara kör på utan att tänka på konsekvenserna. Messade såklart Honom i natt ett deppigt saknar dig du är så fin jag mår så dåligt mess. Fick ett klokt svar såklart. Har gråtit en skvätt idag och haft ett bra samtal med en klok vän som har fått mig att inse att Han faktiskt inte känner för mig som jag känner för honom och jag måste försöka gå vidare. Varför ska jag vara med någon som inte vill vara med mig! Nej nu tar jag en vilopaus så försöker jag igen om ett tag. Tycker förresten att du är för insiktsfull för att vara psykopat! Lycka till med nästa dejt!

 7. Alltså HIGH FIVE??? känns ju som att det går huuur bra som helst för dig?

  Själv har jag killar i kvantitet, men inte lika mycket tur i kvalitet…

  • Förresten så känner jag hela tiden ett så starkt behov av att träffa dig tror jag hade fallit pladask så skön du är!

   • Hahaha, jag tror också vi hade trivts väldigt bra ihop! Våra utekvällar hade blivit så legendariska att polisen började sätta in extrainsatser när det vankades utgång! 😉

 8. Haha, så underbart skrivet! Satt och smygläste det här inlägget på ett ganska intetsägande föredrag nere på en konferens i Tyskland förra veckan. Det resulterade i att jag satt och fnittrade så till den grad att min närmsta chef, som satt bredvid, undrade vad som stod på varpå jag med ett lite urskuldande smil gav honom telefonen. Han är tysk och flytande i dansk och kunde som tur var förstå så pass mycket att han själv satt och kvävde skratt för sig själv med min telefon i handen under resten av föredraget. Win!

  • Hahaha, menar du det?!! Åh jädrar vad glad jag blir!! Nu återvänder livsvindarna efter jobböknen! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *