Dags att berätta den smutsiga historien

Ni vet ju att jag är själva sinnebilden för känslokontroll. Hissen går kanske inte hela vägen upp men alla hästar står så prydligt i stallet, kniven är inte den vassaste men oh ja vad alla bestick är i lådan, och även om hjulet snurrar och hamstern är död så finns det absolut inga tomtar på taket. Nejdå, inte alls. Så det här är så klart inte om mig. Det är om min vän. Som är ungefär lika resonabel som Ronaldo på pms med blodsockerfall efter att domaren har andats i en riktning som han inte tycker om. Helt enkelt så redo för inspärrning att man skulle skämmas för att vara henne. Om man nu var det. Vilket jag inte är.

I alla fall, min vän har varit på en resa med sin killkompis… Hursa? Nämen jag säger ju att det här inte är om mig! Det är om en vän ju, säger jag! Sommaren måste ha planterat fågelbon i era öron och förvandlat hörselgångarna till igenproppade råttnästen…

Min vän och hennes killkompis fick halvtill det under resan på det där fjärdedelsförvirrade sättet som skapar en åttondels kvardröjande frågetecken när de väl kommer hem. Så min vän tänkte att hon skulle reda ut de frågetecknen. Och vännen, som vanligtvis inte drar sig för att babbla vitt och brett om såväl cellulitförändringar som sexfunderingar med sin killkompis, bestämde sig för att just den här diskussionen var bäst att föra via sms. Eftersom sms är en välprövad källa till alla glasklara diskussioner. Det vet vi ju alla.

Så, hon skickar sturskt ett mess, där hon skriver att hon inte vet vad hon känner och hon inte vet vad hon vill, men att hon känner sig förvirrad och undrar hur han känner för henne. Väldigt modigt, tycker hon själv. Väldigt moget, tycker hon också. Väldigt upplagt för att killkompisen ska droppa som en friarpoppa till ett knä och sjunga henne lovsånger i kanon med halsmandlarna i kör. Minst! (Varför hon tycker detta är i historien tyvärr högst oklart, men ni vet, hamstern är ju död och hissen fast på tredje våningen, så vad ska man förvänta sig.)

Så när hon sedan får svar, och messet lyder att han inte vet vad han tycker och inte vet vad han vill, för han har hållit den dörren stängd sedan hon för ett par år sedan gjorde klart att de aldrig skulle bli något annat än vänner (just det, glömde jag nämna den detaljen? Ah, det är nog bara för att hon typ hade glömt det. Och alltså, därmed glömde att berätta det för mig. Men konstigt nog verkar minnet i hans videobank vara i HD. Verkligen konstigt!), så blir hon… hur ska vi benämna det..? Så långt från känslokontrollad att en rymdraket och en NASA-gps inte skulle nå fram! För det sjungs inga lovsånger. Och det hörs ingen kör. Och marken framför henne är påfallande tom på böjda knän. Och eftersom Stoltheten är hennes bästa vän, som har hållit henne sällskap när x antal andra män inte velat ha en trekant med henne och bästisen, så kastar hon med håret tills nackmuskeln vrids till en polkagrisstång, och bestämmer sig för att ”nähepp, då får det väl vara då”. Vilket hon också bestämmer sig för att messa. Mer exakt: ”Äh, nu struntar vi i det här. Vi fortsätter som vanligt i stället.” Och sedan hör hon inget mer. För (kan ni tänka er sådan idioti) när hon skriver att de ska strunta i det, så tolkar han det som att de ska strunta i det!! Jag menar, hur korkad får man lov att vara utan att bli tilldelad en överförmyndare över alla framtida sociala interaktioner, jag bara undrar… Vadå att det inte är han som är korkad?! Nej, nu försvann min hörsel plötsligt väldigt lägligt. Vi går vidare!

Stoltheten slår till igen, ger den där kortslutningen i hjärnan och strömbrytaren i personligheten, och vips så finner hon sig själv ute och har raggat upp en 28-åring för en bortamatch med en närmast HBO-världsfrånvänd sceniskhet i nakenstunderna, i ett åskdundrande Stockholm efter ett naturskönt nattbad som skulle vara episkt minnesvärt om det inte var för att hon efteråt ligger vaken och undrar om hon just varit med om något själavackert eller falsksmutsigt. Och kanske är det lite av båda, på det där känsloförvirrade sättet som livet ofta är. När det bränner i skallen och hettar i magen, och man inte vet om det är av skam eller glädje.

Och vansinnesdagarna följt av galenskapsnatten tömmer henne slutligen på idioti, så att hon på måndagen kan träffa killkompisen för en bio, och faktiskt känna att de har struntat i det, och att de är precis som vanligt, och det känns rätt så skönt.

Men ändå… När han får henne att skratta så att hon sitter med händerna tryckta mot sitt knä för att rent fysiskt försöka hålla kisset från att hamna på golvet, och hennes skrevrotande får den vanligtvis så rockerblaseiga karln att börja fnittra som en femåring, då är ju frågan…

Om de är två personer som egentligen är de bästa vännerna och bara förvillar sig själva i ensamhetsflykt och tvåsamhetsdesperation. Eller om de är det perfekta paret, som bara gått vilse i sårbarhetsrädslor och vänskapstrygghet.

Samt en labyrint av brudjäkelns hackande hiss och stolthetskortslutningar, så klart. Brudjäkel!

 

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

26 thoughts on “Dags att berätta den smutsiga historien

 1. Men oj vad modigt!!! Heja dig! Och vad jag känner igen mig, har försökt prata om det m min killkompis vid såna lägliga tillfällen efter typ en flaska vin..sen träffade jag en annan för en helg och saknade killkompisen varje sekund. Sen blev jag sur och sen rinner det ut i sanden. Killkompisen messar mig första arbetsdagen efter semestern på morgonen och önskar lycka till och puss och kram och jag upptäcker att jag har det där löjliga leendet på läpparna…va faaaan liksom. Kan inte vara sur mer. Vad ska vi göra?

  • Ah, exakt så!! Man far som en attans studsboll mellan surhet och glädje, likgiltighet och intresse. Och det värsta är att man blir en helt annan människa! Jag har under åren jag känt honom ALDRIG blivit sur på honom! Och plötsligt är jag ett åskmoln var och varannan minut. Suck, jag vet inte vad det beror på, men jag tänker skylla på att det är hans fel. 😉

   • Kanske är det så som man säger att kärlek alltid börjar med bråk 😉 och jag skulle säga att jag blir sur för helt plötsligt spelar allt han säger och gör sån jävla roll som det aldrig har gjort tidigare…

    • Men eller hur!!! J, precis så är det för mig också!!! Det är som om jag tycker att det han gör plötsligt avspeglar sig på mig, vilket är helt sjukt! Jag har ju aldrig tänkt så tidigare! Hm, det här är definitivt något att klura på… Blir män såhär? Eller är det oftast vi kvinnor som plötsligt blir irriterad och vill börja renovera i killens hjärnvind?! Men du, lite skönt att du känner på samma sätt. :)

 2. Din ”kompis” verkar helt normal i mina öron eller ögon. Hur ska man kunna veta och känna alla dom där viktiga sakerna, vad som är rätt eller fel. Smutsigt eller vackert, patetiskt eller fint. För mig är det då en väl bevarad och dold hemlighet, men om någon ger en liten kurs i vad som är det rätta så är jag den första att signa upp mig!

 3. Ja jösses, vilken soppa din kompis hamnat i. Att känna lite mer för en vän, och inte riktigt berätta det är ju jäkligt jobbigt. Antingen får du, eller jag menar hon, HON, berätta dessa underbara känslor för honom eller gräva ner dem djupt i jorden. Men om hon berättar, ta det INTE VIA SMS!!!!! Även om det känns lättast. För OJ, vad hon kan tolka fel!!

  Kram på dig!! Det löser sig!

  • Hahahaha, jag vet!! Sms är roten till all ondska på jorden!! Eller… I alla fall 99% av alla missförstånd. :) Och j… HON menar jag, ska försöka ta upp det igen. Om det fortfarande känns aktuellt. Vem vet, känslor i mi… HENNES kropp är som flyktfåglar. En dag kan man vakna och de är borta. :/

  • Tack söta du!!! Jag ska bli bättre på att vara här i cyberrymden nu när solen börjar försvinna. :) kram

 4. Alltså, du skriver så jävla fantastiskt bra!
  Säg åt din … eh.. kooompis att hon ska ta ett djupt andetag, låta killen få landa lite, landa lite själv, ta ett glas vin, fnittra med tjejkompisarna några kvällar och sen skicka länken till det här inlägget till killen eftersom han tydligen inte fattar sitt eget bästa… 😉

  • Hahahaha, fasen vad bra du är. Du har så rätt, landa lite, dricka lite vin, och sedan se hur det känns. Det kanske inte känns alls! Det kanske har fladdrat bort! Och då är det ju inget att svettas över. :)

 5. Äntligen uppdatering, som jag har väntat! Åhhh jag tycker du öhh menar hon ska SATSA! Va fan du säger alltid åt mig att kör bara kör! Tycker det är dags att lyssna på dina egna råd. Nu är det ju redan uppe på tapetern! Och uppenbarligen kunde ni ju umgås som vanligt ändå. Han verkar fin! Du kommer troligtvis ändå förlora honom om han hittar en flickvän. I mitt singelliv har det hänt alldeles för mkt för att lilla jag ska klara av det. Hade en underbar singelvecka med bästa vännen i Göteborg, bästa sexet ever med min snubbe där (som jag sedan sa tack och ha det bra till innan han han göra det). Haft en partyhelg hemma, raggat som en galning, hånglat med kocken på mitt favvohak (Big mistake), fått en ny härlig singelkompis som jag träffade ute på krogen, träffat världens underbaraste man som såklart var gift och bokat en en efterfest hos en man från Pannkakan som jag inte träffat och absolut inte var intresserad av (blev tack och lov inget) osv. Galet! Nu har jag paus från allt för att fundera över mitt liv och mående (-:

  • Jädrar i havet och satan i gatan!!! Hur fasen hittar du männen som är bra på sex?! Har de något hemligt tecken som du lyckats spåra upp? Och hur kändes det efter att du åkte ifrån honom? Var det okej, eller bultar det i bröstet nu? Du vet ju vad jag har sagt tidigare, män kan vara svåra att komma över, men män som är bra på sex – jädrar vad svårt det är att gå vidare från dem!
   Åh, jag förstår att du är lite matt, men jisses vilken härlig vecka det lät som!! En sådan där som känns i blodådrorna och som man kommer minnas när tråkvintern är här. Hrrm, och du har rätt, jag ska köra, men kanske på ett lite annat sätt… 28-åringen är på väg över. Och jag vet att det är vansinnigt att nakenrumba med någon när jag kanske börjar få känslor för någon annan, men… Han är en gud mellan lakanen!! Och, hrrm, du vet hur svårt jag har haft att hitta en sådan. 😉 Så strech och flex minsann – nu ska här juckas väggarna i kras! 😉

   • Åh härligt! Visst är det underbart med bra sex. Jag är nog inte så intresserad av honom för övrigt för jag har knappt tänkt på honom. Men tänkt mkt på sexet! Han ser rätt tråkig ut men vilken kropp! Och vilken man. Men som man säger it takes two to tango så jag är väl rätt grym oxå. Haha. Han bor ju så långt bort oxå. Men kommer lätt höra av mig när jag är i götet igen. Han är rätt rolig att hänga med! Men såååå seg, jag behöver en man med mer go i. Hade en så fin vecka med min singelkompis oxå. Du vet som bara singlar kan ha när man sover i samma säng och fnittrar och pratar snusk. Hon gav mig massa energi! Bästa kommentaren på veckan ”Annie, vårar liv är som en enda stor sexfest” Haha. Ha det så trevligt nu! Hoppas du har härlig träningsverk i morgon! Och ta tag i vännen sen! Basta!

    • Åh, de är de bästa stunderna!! När man har någon att vara singel med, och man återupplever sina bästa stunder i livet genom att man får återberätta dem för singelvännen! Shit vad det betyder mycket! Haha, jo, lite träningsvärk är det här. Såååå välbehövt!! 😉 Kram

 6. Här har man varit i Grekland 1 v och trott att man missat massa intelligenta inlägg från favvoSniglo bara för att finna att du varit tyst en v men när du klämmer ur dig din väns historia så stannar tiden, du är ett geni med ord!!!! Jag bugar mig inför din briljans! Din vän är f.ö helt normal!!

  • Fina Sussieloo, nu fick du mig att le så att ansiktet riskerar att spricka lite. Fan vad fin du är. Hahaha, och jag visste väl att DU inte skulle döma mi… henne! 😉 Även om jag dömer mi… henne själv lite grann. :)

 7. Fin story det där !

  Du tycker inte det är läge o dumpa hon kompisen, som då verkar lite bakom flötet med några oskarpa knivar liggandes, nämna det för han killen o helt enkelt visa dig bestämd o roffa åt dig honom istället…*vips levde de lyckliga i alla sina dagar*

  • Hahahaha… Hydraul, du har alltid så vansinnigt smarta lösningar!! Hahaha… DET vore onekligen en… intressant abravinkel! 😉

 8. Men alltså.. din kompis har trots allt vågat sig på något jag aldrig skulle våga trots att jag vill. Trots kortslutning, vånda och jagvetvarkenutellerinelleruppochner-känslor.

  Och även om dörrar är stängda betyder det inte att de inte kan öppnas igen. Med rätt nyckel eller en sjuhelvetes jäkla spark som skulle göra amerikanska actionfilmskapare gröna av avund.

  • Haha, du har så rätt!! Och jag älskar ditt sätt att skriva det på!! För ja, det kanske är okej att låta dörren glida igen för tillfället, så får man vila upp sig för en redig karatekidspark efteråt! Hiiya! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *