En annan sorts skönhet

Lördagsgryning. Balkongdörren är öppen mot gatan, och igensmällande portdörrar bildar en syndfull applåd när stockholmare med kläderna på sned skyndar hem till sina egna sängar. Min 28-åring ligger kvar. Eftersom vi inte har sovit än. Och eftersom hans huvud är fullt av demoner i natt.

Han: ”Jag är fortfarande inte över mitt ex.”
Jag: ”Jag tror jag är kär i en kompis som just fallit för en annan tjej.”

Vi fortsätter titta ut genom fönstret där morgonljuset äter i sig rummet bit för bit.

Han: ”Ska vi ligga lite till?”
Jag: ”Det gör vi.”

Jag säger inte att det är vackert. Men det är någonting.

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

35 thoughts on “En annan sorts skönhet

 1. Lite vackert är det faktiskt. Även om jag drabbas av lätt ångest när jag tänker mig in i situationen, lite sådär för att igenkänningsfaktorn är högre än en önskar.

  • Ah, du förstår mig! Ja jisses… Det är vackert och fult och sorgligt och tröstande. Allt på samma gång. Men hellre något än inget. Tror jag. :)

   • Hahahaha… Tyranisexus, jag skulle ha önskat dig detsamma! Men jag vet inte, det är ju inte det man drömmer om direkt. :/ men absolut, man ska vara glad för att det ändå är något.

    • Fick sms från 11 år yngre som var väldigt tydligt. Men orka 2h buss. Ångrar mig lite nu efteråt.

     • Ah! Det klart du skulle ha hoppat på bussen!!! Minns denna bitterhet! Den kommer mana på dig nästa gång du är på väg att göra samma dåliga beslut. Men jag vet, man är så jäkla trött på att slå knut på sig själv för något som ändå inte är rätt. Men vad ska man göra… Vi måste ju fortsätta kämpa. :/

  • Hahahaha… Eum.. Rensat rören! Kvarnat korven! Eller mer rättvisande beskrivet – torkat bort lite spindelväv. 😉

  • Hahaha, Antoinette, så jäkla rätt!!! Det där lindrade vemodet i bröstet lite. Så sant, det är bra på sitt sätt. :)

 2. Vackert är överskattat om du frågar mig. Hellre lite fult och slafsigt än oliggd ;). Men så klart får det bli det där vackra nån gång, kanske inte nu…men sen..kanske?!

  • Så sant!!! Hellre fult än inget liggande alls. Jag bara hoppas att det någon gång kommer ske med en något mer känslomässig inramning, men det här är absolut bra tills dess. :/

 3. Fast det är lite vackert. Liksom lite smutsvackert.

  Fast jag är ju å andra sidan den som ser vackert i allt. Minns när jag var totalt hjärtekrossad för några år sen och försökte bota mig själv genom att dricka alldeles för mycket alkohol och ligga med alldeles för många killar som jag inte kände. Det slutade alltid med att jag spenderade cirka varje söndag i sängen och tittade på Dirty Dancing om och om igen och åt glass och grät. Kommer dock ihåg att jag brukade snörvla ner i glassen och tycka att det ändå var fasligt fint att jag älskade någon så mycket att jag utsatte mig själv för allt det där för att kunna bli hel igen.

  Tycker nog fortfarande att det var lite fint!

  • Åh, Christel! Jag hade två år då jag gjorde precis samma sak efter den första kärleken. Gick ut varje helg, och hånglade oftast med flera under en kväll, för att sedan landa hos någon som bara påminde mig om att det aldrig kunde bli så bra som det var med han jag hade fallit för. Och ja, precis som du är jag tacksam för hela den upplevelsen. Jag vet i alla fall att jag har varit helt och hållet förkrossande kär en gång. Vilket kanske inte kommer hända så ofta. Kanske aldrig igen. Och då får man frossa i det smutsvackra i stället. :) Fan vad jag hoppas vi får uppleva det där en gång till…

   • Fun fact: jag har upplevt det igen, den där förkrossande kärleken, fast mycket mindre förkrossande den här gången. Den snubben som jag berättade om ovan, han hade flickvän på den tiden och oavsett vad han kände för mig så hade han lovat henne att de skulle få sitt förhållande att funka. Men efter fyra månader av mitt hårda leverne (vilket han betraktade) stod han inte ut och lämnade henne. Vi är idag inne på vårt femte år tillsammans.

    • omygodomygodomygodomygodomygod!!!!!!! Christel! Du är en enhörning! En urban legend! En saga! Historier som dina är sådana man berättar för sina bästa vänner när de är riktigt nere, men som alla vet egentligen inte händer!! Det här är otroligt!!! Det var typ det finaste jag har hört!!! Jag måste bara fråga (men du svarar så klart bara om du vill) – hur är det att faktiskt FÅ en så stark kärlek? Blir det vardag som allt annat? Eller är det en känsla av att något extra speciellt alltid finns mellan er? Åh Christel, jag vill också ha det så!!!!!

     • Det är en känsla som är annorlunda mot allt som jag har upplevt tidigare. För honom också. Kärleken går liksom inte över. Den där pirrande känslan när man är kär, den försvinner inte. Tycker så väldigt mycket om honom. Sen blir det ju vardag också, naturligtvis, men en fin vardag. Det här är en helt annan kärlek än de som jag har upplevt tidigare.

     • Shit vad häftigt… Det är ju helt fantastiskt!!! Jag visste inte om att det gick, det här ger så otroligt mycket hopp!! Om man bara lyckas bli kär i någon som blir kär i en själv. Hrrm, det vara bara det lilla hindret… :)

 4. Jo, lite vackert på ett tragiskt sätt är det ändå. Båda vet att de är förlorade i någon annan men finner ett ögonblicks tröst i varandra. Förlora bara inte hjärtat åt någon vars hjärta inte är ledigt, det gör så jävla ont att alltid vara second best.

  • Shit, det har du helt rätt i!! Jag hade inte tänkt på det, för det känns så omöjligt nu, men om det här skulle pågå en längre tid gäller det att hålla locket stängt och igensvetsat. För du har så rätt, att leva i skuggan av någon annan är den mest vidriga tortyr jag kan tänka mig.

 5. Visst, situationen är inte helt optimal, men… GRATTIS för fasen!!! Något är nog bättre än inget, men vad vet jag. Det närmsta jag kommer att få ligga är när andra berättar om det. 😉

  • Hahaha, fina Mikaela! Du vet att jag praktiskt taget också alltid sitter på torrbänken. Så absolut, jag ska plaska runt för glatta livet när jag väl har chansen, för vilken dag som helst sitter jag där bredvid dig igen. :) Att det ska vara så attans svårt att få ligga…

   • Jag hoppas att det är som att cykla, för ärligt talat minns jag knappt hur man gör. 😉 USCH, vilken tragisk figur jag framstår som. Jag får väl tänka på den gamla klyschan ”den som väntar på nåt gott…” För så som jag väntat lär det väl bli helt legendariskt. :-)

    • Hahahahaha, JAG är själva definitionen av tragisk, så tack och lov att jag kan få sällskap då och då!! Hahaha… Ja jäklar vad gott vårt goda ska vara för att den här väntan ska bli värt det. Vad sägs om Joel Kinnaman till dig och han från Sons of Anarchy till mig? DÅ kommer jag känna att livet har kompenserat för vårt lidande! 😉

 6. Men visst fan är det vackert. Vemodigt och vackert. Det är liksom en liten del av livet, det där. Bra jobbat med ligget, är det samma 28-åring som de tidigare gångerna?!

  • Det är den kille jag träffade för ett par veckor sedan, men inte den sparkade hundvalpen. Åh jädrar A-J, jag insåg just att de är ungefär lika gamla!! Vad fasen… Har jag gått och fått smak för småpojkar??!!! 😉

 7. Men hur göööööööör du!? Inte ens när jag faktiskt går ut lyckas jag få till ett sketet hångel ens en gång och varje gång jag tittar in här kan jag läsa ikapp mig på eskapader.

  Får man gå på kurs hos dig?

  • Hahahaha… Jag tror att om jag skulle slå ut hur många gånger jag ha sex om året så skulle jag hamna på en promillesats så ynklig att den ligger och skräckdarrar i hörnet! Jag får aldrig heller hångla! I fredags var jag ute – och åkte sedan hem till kk:t med svansen mellan benen eftersom jag inte ens lyckades ragga på någon! Då pratar vi inte att bli raggad PÅ, vilket aldrig händer mig, utan den rena oförmågan att själv ens börja prata med någon! Åh, kära du, jag förstår dig så väl. Hur fasen ska vi få till lite mer kroghångel i våra liv?! Hm, en gemensam utmaning kanske… :)

 8. Visst är det vackert! Sådär tidig-morgonvackert. Sådär vackert som ingenting annat är. Det är en speciell typ av vackert. Dom tidiga morgnarna med någons närhet är absolut en sak man saknar när man efter nästan sex år i ett förhållande pussar varandra godnatt och stänger dörrarna omkring sig (javisst, vi sover inte alltid i samma rum!) och lägger sig vid halv elva. Det kan jag lova dig.

  • Hahaha, är det så?! Vilken fantastisk berättelse från andra sidan… Åh, men krama din karl extra hårt inatt!! För min skull, som bara har någon jag kan kalla på ibland. :)

 9. Är det nu vi ska göra high-five??

  Ett ligga är starten på resan till theloveofyourlife…(inte glömma hur ligga går till, bra tänkt där med en repetition!!) =D

  • Hahaha, jajamen, vi high-fivar alltid på allt som innebär att någon här inne får ligga, hångla eller typ sitta väldigt nära någon på tunnelbanan och bara råka sniffa lite på den sådär. Mer high-fivande åt folket! Haha, och jag hoppas sååå att du har rätt!! Det här är publikuppvärmaren inför det stora numret. (snällasnällansällasnällasödlfkaölllllaaa…)

  • Hahahaha… Jag kan säga att jag är så förvirrad av alla nya moves att jag knappt vet upp från ner. Det kommer krävas myyycket träning innan jag slutar känna mig som Bambi på hal madrass-is, och vid det laget lär den här historien vara avslutad och jag har ingen att fortsätta min träning på. Såatteee… Jorå, framtiden ser ljus ut! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *