Hög på singelliv

Och så händer det… En sådan där kväll som gnistrar i synfältskanterna. Som påminner om att singelliv är en ynnest, som inte ska ges upp för något annat än ett sjujävla bra förhållande. En sådan kväll som jag förr brukade krama ur varenda helg, men som de senaste månaderna har legat utom mitt räckhåll. Jag har krympt, tappat bort mig själv i vuxenkavajen, och känt mig ännu mindre för att jag inte har hittat ut. Men i går slutade jag försöka vara stor, och blev plötsligt en jätte.

En spontan aw med en nära vän gör att vi hamnar på en ölosande sunkbar på Södermalm. Ett glas blir två som blir tre, och undangömd från karriärkravens fläckfria visitkortsbeteende, Stockholms livskvävande skyltdockemingel och mina egna svårigheter att glida hackfritt mellan olika världar hittar jag tillbaka till mig själv. Till den som på dagarna trycks ihop bakom kavajens bröstficka. Den som utforskade puls med smak av hembränt och snus i småstaden, som liftade genom Kalifornien och fann sann dekadens, och som inte har en enda tanke, tånagel eller kvadratcentimeter som är perfekt.

Vid första ögonkastet vet jag att jag ska ha honom. Ett misslyckande är en axelryckning, för det här handlar inte om honom. Det handlar om mitt möte med min ständigt föränderliga självbild. Om den oövervinnerliga känslan av att han borde vilja ha mig, mer än om han faktiskt gör det.

Och när jag kliver fram, spelar mitt spel och känner kroken slinka ner i hans hals, så pumpas samma sensationer runt i mitt blod som alla droger artificiellt försöker skapa. Eller leda fram till. Eller vara ett substitut för. Märkligt att allt som behövs för att få en injektion är att göra det man inte vågar… Inhalera den beroendeframkallande substansen i jakt.

Och visst, det är bekräftelseknarkning. Det är luftslott med egot som kung och det är att inte lyckas bli hög bara av sig själv. Men det är också att leva så att varje minut bränns hela vägen från fingertopp till hjärntråd.

Vi får fasen inte försvinna i vuxenkavajerna! Vi får inte tro att vi är för gamla för det här, och underkasta oss andras definitioner av hur man ska leva. Jag vill i alla fall inte det. Jag tänker hångla mig hela vägen till ålderdomshemmet.

Ha en härlig fredag! Hoppas att ni gör något ni inte vågar!

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

6 thoughts on “Hög på singelliv

  1. Whoop! Grattis! Till vad som verkar ha varit en framgångsrik kväll. Det finns ju bra kvällar, och så finns det BRA kvällar. Tror du har haft den senare.

  2. Härligt!!! ”Kände kroken slinka ner i hans hals”, klockrent. :) Hoppas att kvällen fortsatte bra :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *