Hur man bäst kommer över ett sårat hjärta – det anonyma svaret

Ibland är det onekligen jädrans bra att den här singelbloggen är anonym! Okej… Rätt så ofta till och med. Typ jämt. Utan undantag. För hur skulle jag annars kunna berätta om läkares kissordinering efter sex för att inte få urinvägsinfektion. Eller att bajsdiskussioner är det jag saknar mest med förhållanden. Eller, kunna ge er det vanisheffektiva svaret på hur man städar bort hjärtesorg från bröstet. Eller i alla fall sopar undan det, så att det beklagligt nog blåser tillbaka då och då, men ändå! Illusionen av renhet är bättre än en stinkande soptipp i djupet av ens mage! Believe me.

Svaret kom till mig i en brun flyttlåda! Buren av en bekant. Som under en middag med kollegor och vänner plötsligt böjde sig fram mot mig, naglade fast mig med sin blick, och sa: ”Du mår inte bra, eller hur?” (Bör sägas att detta var innan valet. Hade det varit efter hade en olycklig uppsyn hos mig och 87% av den övriga befolkningen knappast behövt någon förklaring.)

Men hennes fråga var ändå lite förvånande. Eftersom jag var helt bombsäker på att jag hade lyckats fejka en glädje mer tuggummipoppande än gruppen Troll på 80-talsreunion. Jag menar, jag hade ju bara förlorat blicken i min efterrätt ett tiotal gånger. Och lyckats äta hela tre tuggor mat! En mästerskådespelare, ju!

Så jag smashade tillbaka den pingpongraka frågan med ett rakt svar om att jag var olycklig, och gav en meningslång sammanfattning om varför. (”En kille vill inte ha mig.” Tänk så lite det behövs för att alla plötsligt genast ska förstå…) Och hon nickade bara, och knäppte sig på näsan ett par gånger, och sa till mig att vara hemma kvällen efter, för hon skulle köra förbi med den bästa medicinen.

Och det var så den bruna lådan kom in i mitt hem. Och jag fann mig själv fötter mot lådkant med det ultimata svaret om hur man blir av med hjärtesorg. Sa hon. Innan hon gick. Och lämnade mig med min nyfikenhet. Och sedan min förbluffning. För det ultimata sättet att bli av med hjärtesorg är tydligen inte att supa mig full, ligga med random dude, ha bakisångest, höra av mig till ett gammalt ragg, bli dissad och hata mig själv ännu mer, gå runt och vara olycklig, tillslut tröttna på att vara olycklig, och slutligen bestämma mig för att fuck it, jag är fan grym! Även om jag med hyfsad säkerhet kan garantera att jag kommer pricka av även denna hjärtesorg-checklista. Men nej nej, det bästa sättet att distrahera från olycka är tydligen – tantsnusk!

Jajamen och joråseru! Kvinnan hade dumpat av en hel låda med tantsnusk på mitt hallgolv!! Och inte vilken tantsnusk som helst! De cirka 25 böckerna var alla skrivna av en enda författare – på 80- och 90-talet!!

Först blev jag arg. Sedan förnärmad. Sedan en mix av båda två. För ursäkta mig, men hjärndöda tönthistorier om en töntsvimmande tönttjej som blir räddad av en muskulös tönthjälte är inte riktigt vad jag kallar litteraturens motsvarighet till ett världsomskapande och själaläkande terapisamtal. Jag kan rädda mig själv, tack så jäkla mycket. Eum. Nästan jämt.

Men en av böckerna hade ett så töntigt namn, så jag var tvungen att börja bläddra lite. Och fann mig sedan läsa. Och plötsligt var klockan 03 och jag skulle jobba dagen efter och jag hade inte tänkt på mitt eget sorgliga liv under en hel kväll. Vilket egentligen berodde på att jag inte hade tänkt alls, för det behöver man inte göra när man läser tantsnusk, och det var DÄR svaret fanns till hur man får bort sin hjärtesorg!!

Så jorå, hrrm, det är en himla tur att den här bloggen är anonym. För jag är tyvärr alldeles för töntig för kunna bli ironiskt cool av att göra något så übertöntigt som att tipsa om tantsnusk. Av en författare som heter Jude Deveraux. (Namnet! Bara namnet!!) Endast böckerna från 80- och 90-tal. (Säger min vän. Och jag kommer aldrig igen tvivla på hennes ord.) Typ alltid om en viljestark kvinna. Som träffar en man. Och så bråkar de konstant under halva boken. Men lyckas ändå hathångla då och då. (Jag får icke dö innan jag hunnit hathångla en gång till i livet!!) Alltid upptryckt mot en dörr, ett träd eller en borgvägg. Och sedan blir någon av dem känsloskraja eller så blir det ett missförstånd eller så kommer en earl alternativt bandit och rövar bort en av dem. Och så är det ett passage av olycka. Och sedan ses de igen. Och så har de sex. Och det är inget 50 shadande här inte! Men korsetter flyger och kiltar sveper, och eufemismerna flödar och ombeskrivningarna gror, så att man knappt förstår vad som händer, och man knappt vet vad det händer med, men man ändå tänker att det är just så man önskar att livet var.

Utan tankar. Och utan realism. Och med en lem som man tror ska stå för en snopp. Men som man inte vet säkert.

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

51 thoughts on “Hur man bäst kommer över ett sårat hjärta – det anonyma svaret

 1. Hahaha! SÅ jävla underbart!
  Tack som fasen för tipset!
  Måste ju funka att beställa hem såna böcker på nätet, anonymt liksom… för man vill ju liksom inte skylta allt för mycket med att hjärtat är krossat och man plåstrar om det med tantsnusk 😉

  • Hell yeah att det går!!! Kolla in adlibris! Hrrm, de skickar i en diskret förpackning, så att ingen ser vad det är. Host host, nejdå, vi skäms inte… 😉 Men glöm inte att det ska vara böckerna innan 2000-talet, enligt min vän!

 2. Hej! Gud vilket kul inlägg, och vilken supersnäll vän du har som hjälper dig i ett sådant läge. Jag personligen ska logga in på bibliotekets sida och reservera några exemplar tantsnusk av nämnda författare. Tack för tipset! :)

  • Åh gör det gör det gör det!!! Så kan vi diskutera vem som är favoriten av Montgomery-bröderna… Trånande suck… 😉

 3. Måste genast tipsa om två underbara tantsnusk-serier, Isfolket som är en flera hundra år lång famillje-tantsnuskserie om alla generationer av en släkt och serien om Anita Blake-nekromantiker/FBI agent som tantsnuskar med vampyrer och varulvar med lemmar upp till naveln! Vi hade under många år som tradition i vänkretsen att ge dessa böcker när någon fyllde år och sedan på fyllan tvinga födelsedagsbarnet till högläsning.Fantastiskt roligt!

  • Hahahahaha, jag älskar’t!!! Det här måste jag ta tag i!!! Vem kan säga nej till tantsnusk PLUS vampyrer?! Åh, hoppas att jag aldrig slutar vara tonåring… :)

  • Gör’t!! Kolla in Jude Deverauxs Velvet-serie!!! Jag måste få diskutera Montgomery-bröderna med någon snart, annars kommer jag spricka!!! Och, well, hrrm, liksom, jag kan ju inte säga det här till någon in person… 😉

 4. Åh Singelbloggen du är bäst! Tantsnusk alltså… hade jag aldrig kunnat ana…

  Och JA, det är fan tur att en är anonym (relativt) med sin blogg. Annars hade jag nog varken fått behålla jobb eller 90% av min umgängeskrets 😉

  • Hahahaha, eller hur!!! Medan andra jagar kändisskap värnar vi om det privata! Genom att avslöja allt utan fasader! Hell yeah att det är bättre! 😉

 5. Tantsnusk is the shit! Kör alltid med det elr Rom coms när jag är deppig elr har mkt jobbiga tankar. Man släpper liksom allt. Haha. Har du provat att skriva egen tantsnusk, är skit kul. Jag brukade skriva små tantsnusknoveller till en gammal pojkvän för typ 12 år sedan. Ska nog börja igen (-: Jag är oxå lite olycklig. Tog ju kontakt med Honom förra veckan (efter att inte dejtat eller hånglat på nästan 2 månader, skyller på det) och fick svar igår. Att han börjat träffa någon ny och att det känns inte läge att ta upp kontakten med mig just nu. Fan statans k*k helvete. Varför gör jag så här mot mig själv! Och varför kan jag inte släppa honom! Var ju ett halvår sen han gjorde slut och vi vara bara tillsammans i tre månader. Men det var så intensivt och kärleksfullt och fint från båda håll. Men omständigheter och hans rädsla gjorde att det tog slut. Ja ja dags att sluta älta. Svarade inte på messet, kanske omoget men jag orkar inte! Låg och tänkte på han med någon annan igår… Blä. Ska till Stockholm i helgen och dränka mina sorger. Har du tips om ngt ställe där man kan stöta på rakade, skäggiga män som är hångelsugna?!? Trevlig helg. Kram.

  • Annie, jag har varit på resa och inte haft wi-fi, men så fort jag såg det här knuffade jag en bred tysk ur vägen och slet en amerikan i håret (nästan) för att tvinga mig fram till närmaste dator. Fan också, fan fan fan… Och jag vet, man åker på en avvisande smäll och drar sig tillbaka i några månader, tills minnet har börjat blekna och man ger sig på det igen. Det är helt jäkla omöjligt att bryta den cirkeln, tills karln tillslut har förnedrat en så mycket att man inte har något mer att ge. Då är man slutligen klar, och livet kan börja på nytt. Så om det känns jävligt vidrigt och fruktansvärt och hemskt nu, så innebär att du börjar närma dig punkten då du kommer sluta försöka. Och sedan är du fri att hitta någon ny, som förhoppningsvis förhoppningsvis får honom att blekna… Sweetie, åh att jag inte såg det här före helgen!!! Såhär:
   Om du vill dansa natten lång och är ok med att konkurrera med svala gaseller – gå till Berns!
   Om du vill dansa natten lång och är ok med att konkurrera med vackersköra konstnärssjälar – gå till Trädgården!
   Om du vill ha rekorderliga män i snygga skjortor men utan Stureplansattityd, testa Obaren, Lemon Bar och Scandic Malmen.
   Och om du vill ha hipsteraktiga rödvinsdrickare med skägg ska du gå till Häktet eller Marie Laveau.
   Vart gick ni?! Hur var det??!

   • Tack för dina alltid lika fina och kloka ord! Jag tror att jag långsamt långsamt börjar inse att det aldrig blir vi två igen men känns som det kommer ta ett litet tag till tyvärr. Det blev en lokalpub i Årsta, haha. Mitt sällskap var sjuk så jag drack en hel flaska vin själv och drog med hennes kille ut vid tolv tiden till ett sunkigt hak utan potentiella ragg. På lördagen var jag på Dramaten och blev kär i Jonas Karlsson, ännu en man jag inte kommer få (-: Men ska spara din lista till nästa stockholmsvistelse. Är nog det sistnämnda som lockar mest! Är sjuk nu och ligger hemma och tycker synd om mig själv. Hoppas på att bli frisk till helgen då det är kulturnatt i min stad och mkt holabalo. Hoppas du mår bättre! Kram.

 6. Ohhh, ska jag blir orolig nu med frugans oändliga förråd av Harlequin-pockets..!!! Är hon egentligen i stor hjärtesorg?!? *förbryllad*

  Men gott att det funkar för dig!!

  Låna annars en barnaskara på fyra o dina tankar är garanterat fria från kärlekssorg…;-)

  • Hahahahaha… Tantsnusk är hjärnans version av ett avkopplande spa, så med fyra barn förstår jag verkligen att Harlequin-högen är enorm!! Men tänk vilken härlig uppvärmning för mys… Jag tycker du ska köpa henne Velvet-serien av Jude Deveraux!! Då kommer hon verkligen veta att hon har en karl som förstår vad kvinnorna vill ha!! 😉

 7. Haha!
  Jag läste Jude Deveraux på 90-talet och var väl i den åldern att de liksom passade in i livet. Ung, naiv och trodde ännu på lyckliga slut i alla våra dagar. Tänkte inte på dem som tantsnusk utan kände att de var väldigt tama i jämförelse med Jackie Collins och Jean M. Auel´s serie om cromagnonflickan Ayla. DÄR kan man verkligen prata tantsnusk. 😉

  • MENAR DU DET??!! Någon som känner till Jude Deveraux!! Älskar’t!!! Well, jag måste nog helt enkelt gå vidare till nästa när den här serien är slut! Jag menar, jag har ju bara cirka 22 böcker kvar, och jag lär ju vara singel resten av livet – så rada upp tantsnusket bara!! Okej, jag fick plötsligt en tragisk bild av min framtid… 😉

 8. Kom akkurat over bloggen din. Åh, så deilig med en singelblogg:)! Føler meg som den eneste i verden uten kjæreste, så dette trengte jeg nå!

  • Åh Lisa, jag känner mig också som den sista singeln i världen!! Ända tills jag kommer in här och ser hur många fantastiska singlar det finns där ute. Så häng med oss!! Här får du pepp och sällskap!! Och du kanske ska inleda med att joina 10-nätdejter-utmaningen..? 😉

 9. Hej på dig! Nu tror jag jag kan prata för alla dina läsare när jag säger att vi längtar efter ett nytt inlägg! :) Hoppas allt är fint med dig! :)

    • Hahaha… Ni är ju för underbara, Nasha, @tyranisexus och Annie!!! Usch vad jag jobbar just nu!! Såhär kan man ju inte ha det… Så fort jag kommer hem stupar jag i säng och så fort jag vaknar går jag till jobbet – och då blir det ju inga härliga dejtinghistorier skapade! Nej, jag måste ta och styra upp det här snart. Kanske ta tjänstledigt… För att dejta. 😉 Okej, jag vet att det där var ett skämt, men, plötsligt blev jag så sugen… tror ni jag skulle bli av med jobbet om jag skrev det på ansökan?! 😉 Massor kramar på er!!

 10. hoppas ditt hjärta har läkt lite nu, eller iaf plåstrats om! Mitt får hålla sig tråkigt lugnt, för mycket jobb och allmän höst just nu för att jag ska orka dejta.. Sen. Vinterdejting är väl också trevligt! 😉

 11. Hej hopp. Ville bara meddela att jag är tillbaka på pannkakan och antar härmed 10 dejter utmaningen. Har gjort en ny presentation och känner mig ganska laddad igen. Ska vara lite mer seriös denna gång och försöka att inte lägga tid på snubbar som uppenbart bara vill ligga eller som inte känns som min typ. Har dock hela hösten inplanerad så jag vet fan inte hur jag ska hinna dejta :)
  Kära singelbloggare, tänk på att jobb inte är allt här i livet och ta hand om dig! Jag har ju ingen aning om vad du gör men har i mitt yrkesliv träffat på allt för många utbrända människor så jag vet hur lätt det är att hamna där. Gör något kul i helgen! Själv har jag ungarna så det blir spana på halvnakna farsor på badhuset, haha. Kram på dig och längtar efter nya inlägg!

  • Jaaaaaa!!! Heja heja heja!!! Åh, önskar jag kunde köra utmaningen bredvid dig – se upp i spåret säger jag bara i så fall! Jag behöver bara ta mig genom en överlämningsfas som nog pågår till och med november, sedan ska jag dejta hej vilt och berätta allt om det!! Tills dess måste du hålla fanan högt åt mig!!! Dejta på! Och ligg bara med de snälla killarna! :)

 12. Haha, ja, tantsnusk! Man läser såna böcker med skräckblandad förtjusning, men det går ju inte att förneka att de är ett trevligt tidsfördriv.

  Jag hoppas också att hjärtat har återhämtat sig, jag saknar dina inlägg!

  • Åh vad gulligt av dig!! Hjärtat är intakt, men riskerar en liten infarkt av stress just nu. Vilket nog också är ett väldigt bra sätt att distrahera sig! 😉 men i december kommer det bli bra, jag lovar!

 13. Hej! Oj vad jobbigt det låter att jobba så mycket. Du ser väl till att ta ordentligt ledigt över julen? Hoppas du hinner skriva snart för vi längtar efter nya inlägg. Ta hand om dig! :)

  • Oktober och november kommer vara galna, men i december borde det ha lugnat ner sig! Tack snälla, snälla, söta du för att du för peppen! Den behövs just nu!!

  • Åh fina du!!! Jag saknar att kunna skriva!! Jag ska göra ett litet inlägg och berätta! Men åh vad jag önskar att jag var två människor just nu!!

 14. Nu har jag skrattat och känt igen mig i din blogg…läste hela när jag jobbade natt. Längtar redan efter nya inlägg.

  • Åh vad fint sagt av dig!!! Jisses vad glad du gjorde mig nu! Och jag har ett litet inlägg på gång under de närmaste dagarna… 😉

 15. Finaste Singeln! Nu är du saknad! Det är tur att du gör avtryck i kommentarsfältet annars hade jag blivit väldigt orolig.. Ta hand om dig och jobba inte ihjäl dig! Kram

  • Underbara Sassa, vad glad jag blir över att höra av dig!!! Jag är så dålig på att ha någon tanke utanför jobbet nu, så det är fantastiskt att veta att jag inte blir helt bortglömd! Jag bara önskar att jag hade något som kunde bryta tankarna på kvällarna… Men det får funka ett tag! :) Kram kram!

 16. Trevligt att se små livtecken ifrån bloggägaren.

  Ett bra sätt att överleva hösten är att se till att hålla sig sysselsatt och det verkar du inte ha några problem med just nu. :) Sköt om dig.

  • Eller hur!! Att hålla sig sysselsatt är det enda som finns i livet just nu. Och det kanske är okej… För ett tag i alla fall. :)

  • Fina, fina J, dina underbara kommentarer värmer under en väldigt kall höst!! Vad gullig du är…

 17. Hoppas du inte fryser fast i denna kalla höst. Saknar dig. Tillsammans skapar vi värme i våra arma singelhjärtan.

  • Fina @tyranisexus! Världen är kall just nu. Så jag söker värme i jobbuniformen. Det borde bli bättre snart, för oss båda, tycker du inte det? :)

   • Jo det tycker jag. Att värma sig här i en filt köpt för ett ex är som slicka på en stolpe i kylan.
    Söker värme nu i sydligare breddgrader, frustrerad att ingen ville åka med.

    • Men jisses vad härligt med en resa!!! Så jäkla rätt, bara skit i allt och ge dig iväg! Okej att alla andra är bajstråkiga och inte hänger på, skrutt på dem!! Lapa sol och känn sand mellan tårna! Det är fasen ändå bättre att vara olyckligt singel varm än olyckligt singel hacka-tänderna-ur-käften-frusen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *