Hur man ger en kvinna stånd – och sedan dödar det

Hur man ger en kvinna stånd:

Min kvinnliga singelvän börjar upphetsningsflåsa och reflexjucka när helgens krogragg messar – ”Hej, *bla bla bla*. Vill du komma och titta på mig när jag framträder? Jag spelar gitarr.”

Hur man dödar en kvinnas stånd:

Min kvinnliga singelvän, tittar några minuter senare upp med den ansiktspantomim av vämjelse som jag misstänker att Oidipus hade, strax innan han slet ut sina egna ögon: ”Jag frågade var han framträder. Han svarar… Han svarar…”
Jag: ” Vad svarar han?!!”
Singelvän: ”Han svarar ’hemma’. Han föreslår alltså att vår första dejt ska bestå av att jag sitter och tittar på honom. Alltså… Orka!”
Jag, möjligtvis desperat kämpandes för att inte börja garva, möjligtvis kapitalt misslyckandes: ”Men… Men… Han kanske är jätteduktig på gitarr! Han kanske tänker att det är som en solokonsert!”
Min vän ser bedrövat på mig, och säger: ”Han har spelat i tre månader.”

Mina damer och herrar, jag ger er – utbudet som finns kvar åt oss där ute! Någon som en katt eller tio att bjuda på?

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

39 thoughts on “Hur man ger en kvinna stånd – och sedan dödar det

 1. HAHAHA! Underbart! Det var åtminstone ett nytt sätt att ragga på måste jag säga, inget jag tidigare stött på själv i alla fall.

  Men alltså, han spelar i alla fall gitarr och även om det kanske låter för jävligt även efter tre månader så är det ändå gitarr. Han kan ju sitta där och se snygg ut och bara hålla i gitarren. Säg åt din kompis att köra! 😉 (OBS förutsättningen för detta är ju att hon finner honom fysiskt attraktiv.)

   • Hahaha, du har fasen rätt – karln behöver lite hångel! Han har uppenbarligen förlorat begreppet om vad kvinnor vill ha, så han är i desperat behov av det!! 😉

  • Hahahaha… Så jäkla rätt!!! Han skulle ju bara kunna sitta där med gitarren! Liksom inte plånka på den så mycket – då KANSKE hon skulle kunna tolerera att sitta och glo på honom. :) Karlar alltså, de har inte fattat att gitarren borde vara en accessoar – inte ett tortyrinstrument för öronen.

  • Eller Smoke on the water!! Åh, alla pojkar som under tonåren ansåg sig vara rockare för att de kunde de tre ackord som krävdes för den låten… Och alla tonårstjejer som inte slog något hårt i skallen på dem och sa till dem att för fasen skärpa sig!! 😉

 2. Hahaha! Vilket självförtroende:-) Den var iallafall ny, lite cred måste han ha ståndmarodören!!

  • Hahaha, eller hur!! Om man ändå kunde ha sånt självförtroende!! Då skulle man minsann kunna ta över världen – och hitta ett botemedel mot kvinnlig tankeimpotens! 😉

 3. Hahahahaha!!!
  Nä, det är ju fan sorgligt.. :/
  Men vad är det med karlar? Nu senast var jag på en trevlig dejt, förra veckan. Det var som sagt trevligt, men inte love at first sight, så jag bestämde mig för att avvakta. Egentligen för att jag inte orkade bli avspisad, igen. På förmiddagen dagen efter messar han att han tyckte det var en väldigt trevlig dejt, att vi verkar ha lika värderingar och att de här andra känslorna som ligger nånstans mellan det undermedvetna och det medvetna (en djuping) är svårare att få grepp om efter en dejt, eller vad tyckte jag? Och avslutar med kram. I min värld betyder det att man gärna ses igen och utforskar om det finns mer, vilket jag då svarade att jag gärna gjorde, för jag hade också haft trevligt..
  Vad tror du hände sen?
  Just det. INGEN_FUCKING_TING!

  Jag blir så trött…

  • Killar alltså! Jag hade också tolkat det som att han vill ses igen och se om det finns ngt mer… NÖT!

  • DU. SKÄMTAR!!! Alltså, för i helvete!! Vad ska vi dejtare behöva utstå egentligen?! Finns det inget slut på mängden idioter som springer runt där ute?! Åh, jag blir helt jäkla utmattad… Det var ju för sjutton HAN som messade dig! Hur kan kan då inte svara?! Nej, Antoinette, bajs på honom!! Nästa!

   • Precis varför jag blir så störd. Okej, han kanske precis fick ihop det med en annan dejt, sånt händer, men då kunde han väl iaf messa och säga det?
    Blir så trött!

  • Jag skulle tolka det på samma sätt och har gjort det flera gånger också. MED SAMMA SLUT! Idioter är vad de är, åtminstone de en lyckas träffa på.

 4. Men jag dööööör. Herregud!!

  Får också hemska minnesbilder fr en dejt för några år sen. Bjöd hem en kille jag träffat ute som efter lite mys i soffan undrar om jag vill höra en låt han skrivit. Kunde ju inte svara annat än ja på den frågan. Han tar då fram en cd-skiva ur jackfickan som han alltså tagit med enkom för detta. Jag lyckas eft många om och men koppla in cd-spelaren (s inte använts sen Spotify dök upp). Trycker på play och får höra den smörigaste ballad man kan tänka sig. Med den sämsta möjliga sången. Kompad av en synt. Med en refräng som består av att han andas/stönar lite ”sexigt”. Och en text som handlar om hans ex/soulmate. Den lyssnar vi på i tystnad. Tills jag måste springa in på toan för att jag håller på skratta ihjäl mig och inte kan låtsas som ingenting längre. Sen vill han veta i detalj vad jag tycker om varje del av låten. Tror att han sa att han tänkt skicka in den till melodifestivalen också (fast det kan jag ha hittat på).

  Kan säga att det inte blev något hångel eft den musikstunden…

  • Hahahahaha… Alltså… Hahahahahahaha…. Bara ”hm, undra hur jag kan charma den här kvinnan – jag vet, jag spelar upp en låtjäkel om mitt ex! Det kommer minsann få henne på fall!” Hahaha… Jisses vilket ägg! Och uppblåstheten att föreslå att den andra ska sitta och lyssna på en själv när man sjunger – hahaha… Det skulle kunna vara Brad Pitt mixad med Joel Kinnaman – jag skulle ändå inte kunna få stånd på killen efter det!

  • Haha, alltså det här ska jag ta med mig. Nästa loosersnubbe som jag träffar (och det har varit en hel del, särskilt speciell var han som bara malde på om sig själv och sina ex i tre dater), då ska jag hiva fram en egen singel och säga att den ska vi lyssna på och analysera varför det gick fel med mitt ex.

   Var kommer alla märkliga män ifrån undrar jag? Jag är nästan fascinerad över de som just har modet eller egentligen egoismen att bara kunna tala om sig själv på det sättet. Eller som här, mena på att det är fantastiskt att få ta del av någons egenskrivna CD och analysera den. Ok om det hade varit Marcus Mumford från Mumford & sons. Men inte vilken jäkla guragrabb från gatan som helst med ett hybris större än uppumpad Belgian Blue. Då är jag hellre själv tack, även utan musik.

   • Hahaha, gööör deeet!! Fan, vi behöver rätta till den här statistiken! Vi behöver också snacka oavbrutet i tre timmar, ställa några enstaka frågor, och sedan knappt orka hålla kvar ögonkontakten när de har sagt mer än tre ord. Det som behövs är att du drar fram en singel och börjar snacka ex!! Gör det för alla dejtplågade kvinnors skull!!
    Ja verkligen, och även om det hade varit Damien Rice själv så hade han väl för sjutton kunnat spela lite blygsam och bara börja spela när man själv propsat på och praktiskt taget tryckt in gitarren i deras famn! Om jag är skitbra på att hjula (säger människan som knappt kan stå på ett ben) så börjar jag väl inte föreslå att jag ska visa upp det för varenda människa jag träffar?! Blygsamhet, karlar, kan ni inte fatta att det är DET som är nyckeln till hångel?! :)

 5. Men det var inte ett förslag med uppenbar (även om den utelämnades) flörtsmiley då? Typ raggningsreplik. ”Höhö, kom och lyssna när jag uppträder… i mitt sovrum! ;)”. Lite just eftersom han bara har spelat i tre månader. (Jag vill verkligen inte tro att han menade allvar, jag blir så generad å hans vägnar i så fall.)

  • Åh, jag hoppas så att du har rätt!!! Det hade räddat hela situationen!! Men när de messade vidare verkade han fullt omedveten om att han hade kommit med ett konstigt förslag. Män! Kan inte ens föreställa sig tanken att vi kanske har bättre saker för oss än att sitta och stirra på dem! 😉

  • Hahaha, jepp, det är lika bra att lägga ner drömmarna om evig kärlek nu. Eller typ, drömmarna om lite vettig dejting. Det verkar uppenbarligen vara ett alldeles för högt krav för att kunna realisera. Hehe, ta du hundarna! Jag kör på fisken! 😉

 6. Lugn tjejer det finns några oslipade diamanter kvar där ute. Ni måste bara leta lite mer noggrant. 😉

  Men jag måste ge killen pluspoäng för att hans självförtroende. :)

  Skulle själv behöva lite mer sånt när det kommer till tjejer generellt. :)

  • Puh! Det är onekligen skönt att höra! Men du, det klart du ska ha mer självförtroende!! Kolla in konkurrensen – du skulle ju köra över honom i vettighet! Nej, sträck på dig och ut och dejta! Världen behöver bättre dejtingstatistik. :)

 7. Alltså jag dööör! Han måste ju ha skämtar. Haha. Och han med smöriga baladen, galet roligt! Jag brukar alltid vara skeptiskt till män som skriver att dom sjunger, skriver böcker eller något annat kreativt. Visst kan det vara charmigt och bra men så sjukt jobbigt om det är dåligt. Festade lite igår och drog hem min tjejkompis (som snällt ställde upp) till den här snubben som jag inte kände några vibbar med via mess. Och alldeles korrekt, absolut inte min stil. Trevlig säkert men sjukt tråkig och lite märklig och bortkommen. Han tyckte nog dock det var fin fint att få hem två snygga berusade damer kl.22.00 en onsdagskväll. Nu har han såklart messat och jag känner att jag måste avsluta kontakten på ett schysst sätt. Obs. han hade takfläkt och glasdelfiner, hihi. Hur gick det på dejten igår? Och hur går det men heta 28 åringen?

  • Åh jag vet, min skräck är de som säger att de skriver dikter – jag börjar praktiskt taget springa åt andra hållet av rädsla för att någon gång hamna i en situation där jag måste sitta och lyssna på skiten. 😉
   Menar du det! Men då vet du i alla fall. NÄSTA!! Har du orkat logga in på nätdejtingsidan? Jag har fått ny kraft! Född av… desperation! 😉 28-åringen och jag har inte hörts sedan helgen, och dejten var riktigt bra så nu kommer det vilken sekund som helst gå åt skogen (uppdatering kommer) så därmed siktar jag på att fort som attan boka in en ny dejt! Jajamen, här är man desperat så det stinker om det!! 😉

   • Kul med en bra dejt. Inte vara negativ nu. Klart han hör av sig, du är ju skit bra ju! Men kanske bra att boka in en annan dejt för att inte bli så ”fixerad”. Jag har inte loggat in igen, är lite sugen ibland men… Är så tråkigt i min lilla stad för det är inte så stort utbud. Och jag orkar inte riktigt skriva mer med folk i andra städer som man aldrig kommer ha tid att träffa. Har alla helger inbokade fram till November. Tänkte satsa på att ragga lite IRL. Fast blir lite blyg när jag är nykter och lite för på när jag är onykter. Ha ha. Känner mig rätt nöjd ändå just nu. Fast jag längtar efter närhet och sex ibland. Ha en fin helg och väntar ivrigt på inlägg om dejten!

    • Hahaha, precis så är jag också!!! Helt stängd när jag är nykter, och praktiskt taget slickandes dem i pannan så fort alkoholen flödar! Men vad skönt att du känner dig rätt så nöjd!! Shit, jag är precis tvärtom just nu. Känner mig lite… Jag vet inte… Fucked up. Det här med en vänhistoria, följt av en kk, följt av en ovanligt intressant dejt – och att sluta med inget – det har rubbat något i hjärnan på mig. Du vet, när man börjar få puls och börjar hoppas på en massa saker, och sedan störtdyker man när allt är borta. Så nu är det nog dags för mig att ha den där pausen du hade. Jag kan tänka mig att det är den som får dig att känna dig ganska harmonisk just nu! Hehe, och inlägg kommer alldeles strax. :)

 8. Hej, din blogg är roligast på hela internet! Ville bara säga det, lycka till och hoppas vi möts i någon bar någonstans!
  / Singelkille utan gitarr

  • Men gud vad snällt av dig!! Hahaha, och det lär vi göra! Det är jag som kommer stå med ögonen i fyllekors kl 02.45 och alkoholflåsa dig i örat för att försöka tigga till mig ett hångel. Joråsåatteee… Det gäller att ha klass, liksom. 😉

 9. Är den här kompisen samma kompis jag sa åt dig o dumpa sist?? Verkar som om hon trasslat in sig i ond spiral…;-)

  Själv halade jag fram blockflöjten när jag dejtade (alltså den man spelar på då…blåser i alltså…som ger ljud ifrån sig….ja du fattar…) o det smälte ALLA hjärtan instantly…

  Eller inte….

  Gitarrkillen är nog bara lite osäker/ovan, gå dit (eller be kompisen göra…) o inhämta material så vi andra kan få glädjas här !! =D

  • Hahahaha, det var tur att du förtydligade vilken flöjt det gällde. Du befinner dig i ett rum fullt av människor så inaktiva att deras hjärnor tolkar om precis vad som helst – ALLT måste förtydligas här! 😉
   Haha, vännen flydde hals för huvud och ströp kontakten innan killen hunnit spela ett endaste ackord, men jag har en känsla av att hon kommer fortsätta ge oss nytt material på annat håll…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *