Ladda gevären – hösten är singlarnas jaktsäsong!

Singlar, det är dags att vässa dejtingklorna, stretcha grindingmusklerna och ge levern en flytväst inför stundande översvämning. Nu är det nämligen snart höst, och ni vet väl vad det betyder? Jaktsäsong!!!

Tittar sig någon förvirrat omkring och undrar om den råkat hamna på älgjägarbloggen? Lugn. Jag pratar om ett något mer bagagebärande villebråd. Jag syftar på alla nyblivna singlar som på darrande bambiben vågar sig ut på singelisen där vi rutinerade singelrovdjur lurar i vassen. Och varför är det vår högsäsong nu? För, kära vänner, det är efter sommarsemestern som alla halvskakiga par gör slut!

Jag insåg detta efter en middag med vänner, då vi gled in på tidigare somrar och de parsemestrar vi haft i våra liv…

Kompis 1:s senaste parsemester: ”Jag och en kille skulle ta en romantisk cykelsemester på Gotland… I en veckas tid satt vi på två cyklar, flera meter ifrån varandra, i hällregn och kallsvett, så utmattade när vi kom fram att vi inte ens orkade prata med varandra, så skinnflådda att sex ändå inte fanns på kartan, och så fort vi kom hem så gjorde vi slut.”

Kompis 2:s senaste parsemester: ”Det var ju först på semestern som vi hade tid att verkligen umgås, och plötsligt insåg jag att vi inte hade ett dugg att prata om. Så vi tillbringade två veckor i obekväm tystnad. Har ni någon aning om vilken anspänning det är?! Dagen efter semestern behövde jag fan sjukskriva mig.”

Min senaste parsemester: ”…” Eh… Okej, eftersom den befinner sig i Krita-perioden då dinosaurierna fortfarande regerade på jorden så minns jag inte riktigt vad som hände, men jag vet att alla mina förhållanden har tagit slut efter en semester!! Så jag menar, bevis!

Så, glöm det där med att sommaren är singlarnas högtid, det är nu vår guldålder börjar. För ni vet den där uttjatade regeln om att alla bra redan är upptagna – likt en solförmörkelse som bara kan skådas en gång i decenniet är det här vår tidslucka då all bets are off. Nu jäklar gäller det att knipa åt sig guldkornen innan luckan slår igen och vi är kvar med grus! Jag tänker i morgon ladda resorbburken och vaska i ölströmmen på Trädgården i Stockholm, och jag hoppas att ni attackerar diverse uteställen och nätdejtingsajter med samma frenesi.

Är ni redo? Fram med gevären!

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

35 thoughts on “Ladda gevären – hösten är singlarnas jaktsäsong!

 1. Ah detta säger en del och förklarar signaler man ser hos folk. Jag väntar nämligen på att en kollega ska göra slut för att hooka ihop med annan kollega. Deras chattande och umgäende har hämligen ökat.

  Så irriterade att folk har det så lätt.

  • @Tyranisexus! Så roligt att se dig här! Stånk, okej, allt det här partnerbytandet är ju jäkligt irriterad när man måste glo på från avstånd! Nej, du får helt enkelt steppa in och styra upp det här. Sno åt dig tjejen, eller hitta någon annan bambi som du kan skjuta ner. Vi rutinerade singlar är fasen inte nådiga!

   • Det är härlig tjej men vill inte beblanda mig i drama. Men kontor ska vara dejtingfritt, helt ok om några varit ihop eller är sambos. Men fan ingen dejting.

    Problemet är sedan att min ”bambi” är ett jäkla lodjur.

    • Du har rätt, man behöver banne mig ha paus från sin privatlivsröra på jobbet. Men o la la, lodjuret då! Berätta mer!

     • Vad ska man säga. Person har följt online som är helt underbar o äventyrlig. Precis som jag vill ha. Men hon har också ett bekräftelse behov o några några några några fler år yngre. Hon vet vem jag är men kontakten har runnit ut i sanden då vi inte bodde i samma stad o sedan reste hon i väg för jobba. Ser Lodjuret mer nu som en dröm eller mer en vision över hur det fortfarande finns underbara folk därute i skogen.

     • Vad fint! Och jag förstår vad du menar. Man behöver sådana där glimtar av hur det skulle kunna vara, när/om man väl hittar rätt. Det får en att orka lite till när det lätt skulle kunna bli att man annars bara nöjer sig, som 90% av alla i slutändan verkar göra. Nej, vi behöver lodjur! Även när vi inte kan tämja dem. :)

 2. Åh, hoppas du har rätt! Har varit skönt och kul att vara singel i sommar men i höst vill jag fan bli kär! Och att det är lite besvarat oxå (-: Men hur ska man göra när man är trött på att jaga?!? Vill dejta men orkar fan inte anstränga mig. Går in sporadiskt på HP men det känns inge kul längre. Hmm… Hoppas du får napp i morgon! Själv har jag ungarna så det blir en lugn helg men det behöver jag! Varit sjuk i veckan, blä. Hoppas på att få energi nästa vecka!!! Heja heja.

  • Åh gud, jag fattar precis vad du menar!! Kan inte män bara börja gå på parad genom mitt vardagsrum medan jag ligger i mysbyxor och käkar popcorn. Jag ORKAR fasen inte dejta och hiva vin och mana på mig själv att börja prata med främlingar och bli ledsen när främlingarna dissar mig och bli missnöjd när de inte dissar mig för de aldrig är som jag önskar att de var. Suck… Men desperation är en kraftfull energikälla! Jag har gott om den! 😉
   Åh, jag tycker en lugn helg låter skönt… Hoppas du och kidsen får det riktigt mysigt!! Och om du ens för en sekund får tanken att andra som är ute har det roligare, kom ihåg att det inte stämmer. Jag är ute där och lider. Ta vara på sofftiden för mig med!

  • Hahaha, det händer ungefär lika ofta som den där solförmörkelsen, men vad fan, ibland så! 😉

   • Det är solförmörkelse i svalbard i vår! Tyvärr är alla hotell uppbokade. Livet i ett nötskal, det finns aldrig plats för oss.

    • @Tyranisexus! Det där var fan i mig den mest poetiska liknelsen för praktiskt taget hela mitt liv!

  • Eller hur!! Vem sjutton vill ragga när man har en syndaflod av svett längs ryggen och måste visa områden i offentlighet som man inte ens sett själv?! Nu är vi rutinerade singlar trygga i våra höstkoftor, och de skräckslagna, nyblivna singlarna kan falla i våra trygga famnar. 😉

 3. Sitter här i kamouflagekläder och lurar i vassen, har satt ut några bulvaner…funkar inte det tror jag att jag lånar mig en hund som driver dom mot mig. Funkar fångsgropar månne? Eller är det för mycket Grottbjörnens folk över det? Man måste knipa dom snabbt innan nån hinner före. Innan jag går hem ska jag iaf vittja mina fällor ;).

  • Hahaha, du kan ju det här!!! Jag älskar’t!! Och hell yeah att vi vill ha Grottbjörnens folk-stämning!! Vi växte ju upp innan internetporr, vi har minsann lärt oss vad en jaktscen i Grottbjörnen kan leda till… Oj oj, nu blir jag helt flåsig av iver att börja binda snaror. 😉

  • Hmm ingen dum idé det där med fångstgrop.
   Eftermiddagen kommer bestå av att gräva fångstgropar runt de stråk där det rör sig mycket folk.
   Måste komma ihåg att ha en mjuk botten så fångsten inte skadar sig. :)
   Behöver ordna någon manick som ser till att jag får en sms avisering när jag får napp. :)

 4. Jag bygger ett litet torn och kikar ut från det! Tittar på er när ni jagar och lever ett singelliv genom er! Ni vet, lite som att åka på klassafari till de lite sämre ställda kvarteren. Kan sitta här med min varma hemgjorda glögg och muttra muntert att borde ni ändå inte sänka er standard lite, lite VÄL petiga är ni väl?!

  • Hahaha, jag älskar att ha med er parmänniskor på resan – ni är de enda som kan se på situationerna med lite mindre singelhysteri! Haha, och ja, du har ju rätt, lite mindre krav vore nog bra. Jag ska jobba på det! :)

  • Weeehooo!!! Hockeysmurf, PRECIS den här sortens statistik var jag på jakt efter!!! Se! Jag har rätt! Det är nu vi ska köra!! Tack snälla du!!

  • Åh ja, julsemestern eller sommarsemestern – precis samma fälla! Tror jag hörde att lägenhetsmarknaden får högst anbud i februari, eftersom så många gjort slut i jul. Fasen vad svårt att undvika…

 5. Ja hörrni, jag är här nu. Uppbrott och hjärtekross gör inte att jag känner mig som ett högvilt, men tanken på att ni rutinerade singlar ser mig på det viset blir ändå en tröst i höstmörkret.

  Dags att spotta i näven, torka bort mascararesterna och korka upp vinet, puhh. Välkommen singel-hösten! Och tack för den här bloggen, vilken jävla tröst den är!

  • Åh, Mallan, kom in i värmen! Slå dig ner och lägg upp fötterna! Då är så välkommen!!! Tyvärr kommer du inte vara bland oss särskilt länge (tyvärr för oss alltså), för någon kommer när som helst sätta tänderna i dig. Men om du febrilt fäktar bort dem så kanske du klarar dig så länge som några månader – högst!
   Och tack själv! Såväl rutinerade singlar som nytt villebråd behöver hålla ihop, så vi är så glada att du är med oss!

  • Hahaha, hell yeah!! Nu skjuter vi ner dem och baxar hem dem! Fri vilja är överskattad! 😉

 6. Efterskänker några patroner o ser fram emot jaktrapporter från nedlagda byten!! (Eller tja, enbart skadeskjutna eller de olovligt skjutna läses det gärna om också..!!) =D

    • Hahaha, är det inte det vi redan är när vi plockar på oss resterna från brustna förhållanden, innan de hunnit läka och bli fungerande människor igen? Jag är gärna en gam! Då kanske jag ändå får mig en smakbit. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *