Mitt nya liv som masochist

Jag har bestämt mig. Jag ska bli masochist. In med gagbollen i truten på mig och fram med piskan! Funkar lite Brittan-plågeri à la Guantanamo-style? Ja men på med bergsprängaren bara! Hmm, hur tänker hon nu, undrar ni säkert… Jo, jag har de senaste dagarna kommit fram till det rätta sättet att leva. Det enda sättet att leva. Och Singelbloggarens Gandhi-visdom, som borde tapetseras över varenda carpe diem och korsstygnbroderas på en kudde eller två, är att – låt livet göra ont.

Om jag lever rätt, så känns livet. Det sparkar skiten ur mig när det går dåligt, för jag bryr sig om det jag satsar på. Och det adrenalinknarkar mig över hustaken när det går bra, för jag nöjer mig inte med mindre.

Så det är slut med att fegt flyktrusa från alla som jag tycker är lite intressanta. Vilket är ett något kontraproduktivt arbetssätt om man vill träffa någon intressant. Nej, satan i kullerstensgatan och jävlar näven-i-bordet-anamma, hädanefter ska jag sluta krypa fram längs tryggt viltstängselkantade vägar, och i stället slänga mig ut från höga stup. Hoppa från takkanten. Huvuddyka från Eiffeltornet. Någon gång bestiga Mount Everest och ta vindvägen ner. Och när jag krasar i backen och bryter varje ben jag har, tänker jag tillåta en kort stund av sårslickning, innan det är dags att pallra sig iväg till nästa berg. För någon gång kommer ett av de där bergen be mig att stanna. Och då kommer jag vara så högt upp att utsikten lär vara makalös.

Och jag har redan börjat… I helgen frågade jag ut en kille som jag har gått och suktat efter en längre tid, och han tackade nej. Sa att han inte såg oss på det viset, men glad påsk. Och visst, det gjorde ont, det gjorde det. Lite som att jag satte stavmixern mot mitt bröst och lät den köra runt tills det bildades en härlig cocktail av skam, besvikelse, ånger och lite självtvivel som körsbär ovanpå. Men sedan kom jag ihåg mig nya löfte, och insåg att det var bra att det gjorde ont. Det innebär att jag ändå har klivit upp på en viktklass där smällarna känns. Så jag ska njuuuta av dissningssmärtan. Och bita hårt i min gagball. För mitt i all förnedring känns det ändå som om livet kanske kan börja ta oväntade vändningar… Och jag hade inte vågat göra det utan er. Så tack för att ni är med mig! Och låt piskan vina!

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

28 thoughts on “Mitt nya liv som masochist

 1. Kör på ba! Jag har alltid, trots att jag ansett mig som ganska feg, kört på de personer jag varit intresserad av. Det har fallit ut väl, och det har misslyckats totalt. Gjort stämningen lite, lite konstig i något fall. Slutat med att jag fått hångla ett år efter när personen blivit singel eller allt möjligt som kunnat hända. Det är helt okej att bli dissad, för när du tänker efter så har du säkert varit med om personer i din ”forntid” som försökt sig på dig men inte kommit någon vart, och det är okej det med?

  Chansa och kör ba! Det kan vara kul i sig, även om man inte får som man vill!

  • Fasen vad inspirerad jag blir nu! Vilken skön inställning! Det är okej att bli dissad, det är okej att bli dissad, det är okej att bli dissad… Fasen, det känns jäkligt skönt att se det på det sättet! Tack Ellet!!

 2. Modigaste,smartaste,vältaligaste, inspirerande snigeln!!!!!! Kärlek till dina ord och till ditt mod å till dig!!!

  • Haha, Sussieloo, det här kommer låta tvångströjariskabelt, men jag har haft imaginära samtal med dig i mitt huvud i helgen! När jag fegade inför om jag skulle göra det eller ej så hoppade jag praktiskt taget till för jag inbillade mig att du nöp mig. Och när det sedan gick åt skogen så hörde jag dig säga att det inte är hela världen. Hahaha… Du har blivit en del av mina hjärntrådar!

   • Hahaha… Jag e fett skrämmande!!! Mitt hot om nyp har fått dig att bli masochist :-):-):-)…Jag är dessutom otroligt synkad med dig rent mentalt!! Jag bor gärna i din briljanta hjärna!!!

    • Hahaha, jag inreder ett permanent rum till dig! Någonstans i vänstra hjärnhalvan, så att du kan banka in lite vett i min skalle då och då. 😉 Nej, sjukt glad att du peppat mig till nya beteendemönster, nu jäklar kanske livet börjar få lite överraskningar i sig!

     • Flyttar in dirr!!! För att citera Dr Phil ” Why are you doing like that? Is it working for you? If it’s not you have to change the way you do things to get another result!”

  • Hahaha, kan den där lilla datanörden även ta fram en high-five-smiley? För jag litar på att du gör det här med mig – utmanar det vi är skita-på-oss-rädda för, och försöka igen när vi misslyckas. Nu kör vi! 😉

   • Åh, det skulle vara underbart!
    Jag ska bara hitta orsaken till min trötthet så jag kan all-in-flunk-at-every-fucking-thing-dejting 😛
    Tror inte att den här Snövit-grejen funkar på dejting-scenen faktiskt… 😉 😛

    • Fan fan fan att de inte bara kan hitta orsaken!! Önskar jag kunde ta läkarna i öronen och skrika hål på några trumhinnor här och var så att något sorts svar kan trilla ur deras hjärnor. Men du kommer få hetta i kinderna igen, och då jävlar – världen se upp!! :)

 3. Grym du är! Och modig! Jag har bestämt att ge mig ut i smeten igen efter 10 maj! Så jag får lite tid att smälta min senaste kärlekshistoria. Jag är grymt nöjd att jag inte har hört av mig till honom på en vecka! Har inte ens haft lust… Men efter 10 maj ska jag vara lika modig som dig. Måste kanske fundera ut vad jag är ute efter först oxå. Ligga? Dejta? Relation? Har fan ingen aning. Kram och Go for it!

  • Jaaa vad bra!!! Heja!! Och det låter smart med en deadline, då behöver du inte börja misströsta av uttråkning utan vet att det snart kommer börja hända saker, samtidigt som du får tid att landa. Bra där!
   Jag vet inte varför, men jag tycker det alltid fungerar som bäst för mig när jag i förväg tänker att det bara ska vara lite lättsamt liggande och dejtande, det är när jag börjar sukta efter ett förhållande som jag inte får till något alls. (Haha, förklaringen till de senaste månadernas ökentorka!) Undra varför det ofta är så…
   Det ska bli så himla roligt att höra hur det går för dig!!

 4. Vad bra gjort! Stavmixade cocktails kan alltid drickas upp i goda vänners lag, eller hällas ut i vasken för den delen- men ångern på gamla dar över allt som aldrig vågades finns inget bot på. Lite floskligt sagt av mig kanske, men ändå, kör hårt och heja din inställning! :)

  • Frida, det där var så vackert formulerat att det banne mig förtjänar ännu en korsstygnbroderad kudde! Du har fasen rätt, förnedringen smälter undan men ångern över att inte ha gjort något biter sig fast. Nu ska jag bara hitta nya tillfällen att förnedra mig själv på… 😉

 5. Du är min förebild, min ledstjärna och mitt ljus i mörkret! Låt piskan vina bara. Låt det svida. Jag är med dig och ska verkligen försöka bli lika modig som du. :-)

  • Mikaela, du är så otroligt snäll!! Tack för att du just lyfte min kväll!! Och du, vi kan ju bli modigare tillsammans. Om vi ventilerar rädslan för avvisning här så kanske vi kan ge varandra lite mer mod att göra allt det där vi egentligen vill göra – och då blir den här sommaren helt proppfull av möjligheter! :)

 6. Ok. Just hittat till din blogg och läst första inlägget. Helt såld. Du blir en daily must-read, bara sådär. (Fortfarande swept away av inlägget och språket <3!)

  • Men Gud vad snällt sagt, Tina! Jisses, nu blev jag helt lycklig… Tack för att du lyste upp mitt i all dissningsdimma!

 7. Heja, heja!! Det som inte dödar härdar.. Eller hur det nu var?! Kör hårt singeln, friskt vågat hälften vunnet, lev fan med livet innan livet lever fan med dig osv osv! Jag hejar på dig och är villig att plocka upp dig när det känns nattsvart och stavmixer tungt.. :-)

  • Du är ju för fin! Det är just på grund av det där upplockande som jag vågar göra allt jag ger mig på just nu. Tänk vilken liten lus jag vore utan er. :)

 8. Det som jag saknat är ju just hejaklacken som älskar en i alla lägen, när man gjort självmål, fått en lårbensskada, när man förlorat en match. Men också att de är med när man vann en match och hejar som faan! :) <3
  Det är så mycket roligare och lättare att vara ute och dejta när man har klacken i baken. Typ alla jag känner är i en relation och jag är ensamseglaren som ska stå för alla roliga, tokiga infall. Men om vi är flera som kan peppa och dela alla crazy fucks som man råkar på down the road – tja då kan det bli riktigt soft! :)

  • Jaaa!!! Låt oss bli din hejaklack!!! Jag håller helt med dig – singelskap är inte svårt när man har någon att vara singel med, men det börjar bli allt tunnare i singelvänskapsleden… Du är så jäkla stark som pallar situationen nu!! Så jäkla heja dig!! Och tills du ansluter den andra sidan så får du planera galna upptåg med mig – nu jäklar ska paren få något att snacka om! 😉

 9. Av en slump hittade jag hit, och vilken härlig slump! Gillar verkligen ditt sätt att skriva.

  Och bra att våga utsätta sig. Jag hade tappat stinget ett tag men utmanade mig själv nyligen och skickade iväg en dejtfråga till en jag fann intressant. Tyvärr träffade han redan någon. Men jag frågade, och det är inget pinsamt med det, det är ju alltid (nåja.. oftast) smickrande att få reda på att någon är intresserad av en, även om man kanske inte besvarar det.

  Och det viktigaste är, tycker jag, att om man får den där frågan av någon, är att man uppskattar det och vet hur svårt det kan vara att just fråga, så man avvisar på ett snällt sätt om man inte är intresserad. För det är ju egentligen bara smickrande :)

  • Åh vad roligt att höra att du gillar det du läst!!
   Vad jag håller med dig!! Det är ju en fantastisk komplimang att ge någon, och tänk vad glad man själv skulle bli. Och visst, det kan brännas när dissningar kommer, men med lite distans till det hela är jag bara stolt och glad att jag gjorde det. Jag vill leva ett liv där jag vågar och misslyckas och vinner stora segrar och trillar rejält på ändan. Då och då blir jag dålig på det där med att våga, och då blir livet bara en händelselös motorväg mot ingenting. Hellre en illamåendeframkallande och pirr-i-magen-kittlande bergochdalbana.
   Så fasen vad grymt bra att du frågade!! Nu måste vi hitta nya objekt att göra bort oss inför! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *