Oförlåtligt beteende på en dejt (tydligen)

Att gå på dejt är att ge sig ut på ett minfält där det inte finns utrymme för minsta felsteg. En tå på känsligt område, och du får sargad linka hem med blödande stolthet och ett par decimeter kortare ben.

En vän dök upp till en lunch med ansiktsuttrycket av någon som just återvänt från krig. Första frågan var därmed självklar:

Jag: ”Hur gick dejten?”

Hon, tar en sipp av sitt kaffe och blickar ut i fjärran mer stoiskt än Russel Crowe inför sin skövlade hemby: ”Du vet hur vi har pratat om att regel nr 1 för dejting borde vara att inte kolla in andra människor mitt framför den andra personen?”

Jag: ”Ja?”

Hon: ”Det visade sig att den regeln bara gäller män. Vi kvinnor kan tydligen göra något ännu värre.”

Jag: ”Jaha?”

Hon: ”Eller jag tror att variabeln är vi kvinnor över 30.”

Jag: ”Oj! Det finns mycket vi kvinnor över 30 inte får göra. Vad är alltså nr 1?”

Hon: ”Tja, medan män inte får kolla in andra kvinnor, får vi kvinnor aldrig, aldrig, aldrig, inte ens för en sekund, lägga blicken på ett barn. Och råka, ja du vet, le.”

Jag: ”Aj, aj, aj, aj, aj… Hur tog han övertrampet?”

Hon: ”Han fick ett mess från en vän. Som hade blivit överkörd.”

Jag: ”Rimligt! Överkörd och messar… Man tycker att han borde ha kunnat komma på en mer sannolik ursäkt.”

Hon, rycker på axlarna: ”Dödsskräck gör så med ens hjärna.”

The Scariest Monster of Them All – en 30+kvinna som tycker om barn. En blick, och män sitter plötsligt i en pöl av sin egen urin.

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

4 thoughts on “Oförlåtligt beteende på en dejt (tydligen)

 1. Förlåt, förlåt, nu ska jag vara så där äckligt positiv igen, men då du har mycket begränsad möjlighet att skada mig fysiskt så tar jag risken. Om en kille är så skraj för barn att han gör i brallan om en date tittar på barn med ett leende så är han inget att ha. Att han avpoletterar sig själv så snabbt bör din kompis se som en bonus. Tänk om hon investerat flera veckor innan hon kände urindoften.

  Vi killar kan ha ett liknande, om inte värre problem, om vi ler mot ett barn. Risken finns att man får blickar från omgivningen som antyder att man är pedofil och borde spärras in (vilket vi kanske borde göras av helt andra skäl).

  Ett lite tips till er tjejer är att vara barnvakt åt ett kolikbarn innan ni ska på date. Jag lovar ni kommer att hålla er från barn som spetälska, det enda leende som kommer att anfalla era läppar är då de avlägsnar sig.

  Mr. P.

  • Hahahaha, okej, du har rätt – pedofilmisstankar är definitivt värre!! Så det är nog sant, ni kanske inte heller ska stirra alltför uppenbart, men nog är det en utmärkt raggningsteknik för er att formulera er kärlek för barn på en dejt? Medan det för kvinnor (speciellt i min ålder) ger märkliga idéer om att vi är helt viljelösa inför vår tickande klocka och därför kommer kasta oss över första bästa människa så länge det finns spermier i vår närhet?
   Hm, kom på nu att jag en gång träffade en kille som med fuktiga ögon berättade om sin fantastiska systerdotter i cirka en halvtimme innan jag lassade upp honom på ryggen och släpade med honom hem, men därefter hånade en killkompis mig för att jag hade fallit för ett uppenbart knep… Vilket jag, bör sägas, var helt ok med! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *