Om att ha ett förhållande – med sitt jobb

Kära, fantastiska, fina ni – förlåt att jag är ungefär lika närvarande som en ren ton på Idot-tv-sändningen just nu. Anledningen är att jag är mitt uppe i ett passionerat förhållande. Med mitt jobb.

Jorå, ingen hälsar mig i dörren när jag kommer hem, men vad gör väl det när man kan tillbringa kvällen med att bekanta sig med ett nytt jobbområde?! Och visst, ingen tittar mig djupt i ögonen och säger att min nya tröja är fin (som ju killar alltid brukar göra, absolut), men jag tittar minsann djupt in i en datorskärm och säger att dess programfönster är magnifika. Och, tja, det kanske är lite jobbigt att somna när sängen är kall och fötterna fryser, och det kanske är lite besvärligt att jag alltid vaknar kl 04 och det inte finns någon bröstkorg jag kan trycka örat mot för att vaggas ner till ljudet av andetag. Visst, det är… ja ni vet, som det är. Men jag blir ändå genuint glad av mitt jobb, och jag vaknar för att hjärnan tycker det är alldeles för länge sedan den fick tugga på den där tankenöten som vägrar att knäckas, så kanske kan det här bli mitt liv, helt enkelt. Ingen kommer ligga bredvid mig på kyrkogården, men på gravstenen kommer det stå ”Hon var en bra arbetare”.

Men visst, man skulle så klart kunna bli lite orolig… Som när jag i går fick en plötslig impuls att slicka lite på skärmen efter att jag hade lyckats lösa ett extra svårt problem. Eller när jag fick ett pockande sms från 28-åringen och jag svarar att han gärna får komma över, så länge jag får fortsätta läsa en rapport, medan han, ja ni vet, håller sig lite till vänster i skumpandet. Tjaa, jag kan kanske erkänna att hans förfärade svar med fler kraftuttryck än jag dittills visste fanns skulle kunna vara förståeligt, i någons oerhört överkänsliga ögon. Visst, det kan jag väl.

Men…

Jag har det bättre här. Vid min dator. För där ute måste man dejta, och lära känna, och bli dissad och behöva dumpa, och om jag väl träffar på några matadorer som jag vill slicka på i stället för min skärm så kommer de bara sticka ner mig. Så jag sitter vid min dator i stället. Och luktar på tangentplast och den vaga doften av mina skrumpnande äggstockar. Weehoo!

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

72 thoughts on “Om att ha ett förhållande – med sitt jobb

 1. Jag blir, trots det halvtragiska i situationen, otroligt glad att du tar dig tid att plita ner en text! Och jag gör som dig, jobbar som en tok och lägger ner min själ i jobbet. Hemma sitter jag bh-lös i mysbrallor och med raggsockorna på (ja redan i oktober) under en filt. Jag kollar inte ens åt pannkakan och jag ORKAR INTE engagera mig i att träffa folk om jag inte redan känner dem. Hoppas på nytändning och ork snart igen men till dess sitter jag rätt bra här.

  • Hahahahaha… För mig åker bh:n av så fort jag stiger innanför dörren (varför är bh:ar så obekväma?!) och om jag fick skulle jag bära mysbyxorna dygnet runt!! Hahaha… Skönt att veta att någon mer där ute sitter i sunksoffan när jag själv pillar i mig chips vid datorn. Vi kan väl ge oss själva den här pausen! Så kan vi ta oss an pannkakan senare i stället. Typ, om ett år eller två. :)

   • Jag håller på och fixa bekväma behåar. Resten kan jag dock inte hjälpa till med. Men hade min blogg varit anonym så skulle ni nog uppskatta singellivet lite mer. Jäklars… :)

    • Problemet är ju att bh-arna är helt okej bekväma tills en kommer innanför dörren hemma. Ungefär som jeans (eller ja, andra byxor än mjukisar). Kan bara inte behålla dem på när jag kliver in här hemma. Får liksom verkligen behärska mig från att slänga av mig grejerna om jag har folk med mig hem. Haha.

     • Hahahahahaha… EXAKT så känner jag också!!! Vill man komma på besök hos mig hemma, så måste man vara beredd på att få se mig bh-lös och iförd mysbyxor! Nej, det är ingen vacker syn. Men alternativet är att jag går näck, och det vill då ingen! 😉

    • Hahaha, mer bekväma bh:ar till folket!!! O la la, nu blev man ju väldigt nyfiken på vad vi skulle ha fått höra på en anonym blogg!!! 😉

  • Åh, jag vet, du förstår mig. Och lite balans skulle onekligen behövas… men det är så skönt att bara sluta försöka och tänka på annat en stund. Orkar bara inte kämpa just nu. :/

   • Gör inte det då, kämpa alltså. Vår tid kommer! Och som sagt, vinterdejter är klart överlägsna sommardejter. Tänk mysigt fik/bar med tända ljus och snöflingor singlandes utanför och en vacker man mittemot.. Drömma går ju alltid!
    Men jobba inte ihjäl dig!

 2. Åh singelbloggaren, jag har saknat dig! Levt singelliv since the day i was born känns det som ibland och att hitta din blogg nångång i våras gav en ny dimension till singellivet! Hatar att dejta och har inte ens gjort klart min profil på pannkakan..men ”lyckades” träffa en fantastisk människa i slutet av sommaren som tyvärr bor 50 mil bort (i din stad, sthlm :/) Och nu är.vår lilla fling/eller vad det var över och jag sitter här med ett typ krossat hjärta.. Så det är väl nu jag ska gå på tantsnusket..? Men det är ju såå mycket roligare med nya inlägg från dig. Har dessutom hängt en del i kommentarsfältet och blir helt rörd över den fina omtanke ni ger varandra. Har inte kommenterat förut.men nu så, och jag vill också vara med i ert sköna häng å gäng :) Men palla ut och dejta = lära känna folk och va trevlg osv. Vill bara ha en kille att äta chips i soffan med. Men fortsätter att göra det själv och det innebär ju fler chips till mig och det är väl bra. Kanske.

  Låter som du sliter hårt på nya jobbet men kanske också skönt att hålla hjärnan sysselsatt. Heja dig och hoppas det lugnar ner sig på jobbfronten snart så du får mer tid att äta chips å piilla navel/ligga med 28-åringar än läsa rapporter.

  • Majliss, vad otroligt snällt sagt av dig!!! Åh, nu blev jag helt lycklig!! Varmt välkommen in i gemenskapen!! Hos oss får du då verkligen förståelse över hur SJUKT jobbigt det är att ge sig ut och dejta, och lära känna, och upptäcka saker man inte tycker om, och bli för intresserad, och jaga bort den andra, och… Nej förlåt, så brukar det se ut för mig i alla fall. 😉 Så ja, en paus behövs verkligen! Men visst ska vi väl orka oss ut sen? Jag har också varit singel sedan Adam gick i kolt! Vi kanske måste ligga i och pressa lite för att hitta den där guldklimpen! Men… Sen i så fall. Du och jag kan äta chips i soffan ett tag, så får vi göra allt det där andra sen. :)

 3. Hahahaha vad jag känner igen mig. Körde precis samma taktik för några år sedan. :) Jobbet fick bli prio 1, 2 och 3 på listan, och allt annat prioriterades bort.
  Bekräftelse behovet stillades med att chef och kollegor tyckte man gjorde ett bra jobb.
  Det är väl inget fel med det egentligen, om det sker under en begränsad tid.

  Så njut av att du har arbetsuppgifter som du tycker är intressanta så du är beredd att lägga ner den tiden, men gör det inte förlänge.
  Då kan du bli som jag. 😉
  Och då menar jag inte att du skulle börja utveckla skäggväxt och hår på bröstet. Utan mer att du tappar intresset för jobbet i största allmänhet. :)

  • Hahaha, tänk vad roligt det vore om jag plötsligt skulle utveckla det där skägget jag älskar på min egen kropp! Undra om jag skulle satsa på helskägg eller en liten pipa eller stubb… Okej, förlåt, förlorade mig själv lite där. Du har så rätt! Bekräftelsen är banne mig som en drog, det känns som om den seriöst skulle kunna ersätta behovet av kärlek! I alla fall under dagtid. Det är när natten kommer och fötterna är kalla som det känns lite jobbigare. :/ Men ett tag får det helt enkelt vara såhär! Tack för de snälla orden!

 4. well, själv fick jag en smack on the cheek av universum som sa till mig att sluta dejta och börja lev istället. Så nu jobbar, äter, skiter, tränar, sover jag om dagarna.. Vad är väl en Karl hemma liksom när det finns tv?! HAHAHA.
  Underbart att läsa dina inlägg i alla fall. Och du, kärleken kommer! Bara slappna av och tappa inte hoppet. Det intalar jag mig i alla fall. Pöss

  • Hahahahaha… Det där skulle jag banne mig vilja prodera på en bonad och sätta upp på väggen!! ”Vad är väl en karl hemma när det finns tv!” Hahaha… Det kommer bli parollen för mitt liv! Tv och chips! Då har man fasen allt man behöver. 😉 Kram på dig!

  • Fina, fantastiska, fabulösa Hockeysmurf!!! Tack för att du orkar titta in här igen och får mig att känna mig fem meter hög fastän jag den senaste tiden känt mig som en pyssling!! Vad snäll du är!! Kram!

  • Härliga Vardagskonst, det är underbart att se dig bloggandes också! Nu väntar jag bara på en magbild… (Ge oss, ge oss!!!) 😉

 5. Vad fint med inlägg från dig! Hittade din blogg i värmeböljan i somras och fast jag dyrkar värme satt jag i skuggan och plöjde igenom alla inlägg och kommentarer. Sedan dess har jag varit fast. Gått in maniskt den senare tiden och väntat på uppdatering. Tänkt att jag borde börja ge mig till känna.

  Bott i glesbygden senaste åren och vet vad singel med stort S innebär. Tycker det är helt fantastiskt att vara i Sthlm och så fint som du beskrivit det i någon kommentar bara ha möjligheten att kunna sniffa på någon i tunnelbanan. Se killar IRL.

  Tinderdejtat två stycken utan vidare framgång. En är jättegullig men det är ju då svårt att framkalla klick när det inte finns naturligt från början. På väg att bli guldnunna men har en bra vibrator.

  Jobbar också jämt, jämt. Bröstsmärtor i know och sömnsvårigheter as you see.

  Tycker du har en fantastisk skrivstil fylld av intelligens, humor och värme. Vill att det ska gå väl för dig samtidigt som jag önskar att du aldrig slutar skriva.

  Virtuell kram!

  • Vingelsingel, varmt, varmt välkommen!!! Åh vad härligt att hitta en ny bekantskap! Som jag dessutom känner igen mig väldigt väl i… Jobbet fyller ett hål som man försöker att inte kännas vid. Kanske är det positivt, kanske satsar man på sig själv och är ensam stark och det kommer när man minst anar det och allt det där de säger. Eller så gör vi bara oss själva mer ont för att vi inte tar tag i det verkliga problemet… Så vad göra..? Jag ska goa in mig i jobbubblan ett tag, men sedan är det banne mig dags att ge sig ut i det där förbaskade nätdejtinghelvetet igen! Om vi peppar varandra kanske vi orkar! Och för dig kanske det blir tredje gången gillt! Tänk vad härligt det vore… Okej, ladda batterierna, sedan ska jag peppa dig att köra gasen i botten! 😉

 6. Hej hopp. Åh vad härligt att du är tillbaks, har saknar dina inlägg! Kul med lite nytt blod här oxå, tycker om att läsa allas kommentarer. Vad fint att du trivs med ditt jobb men jag hoppas du hinner vila upp dig och vardagsnjuta lite emellanåt också! Och ta det lugnt med att hångla upp datorn så du inte blir skadad på något sätt (-: Jag gav mig in i pannkaksdjungeln igen för några veckor sedan och fick rätt snabbt kontakt med en intressant snubbe. Vi dejtar nu och det känns bra. Jag har lite svårt att njuta bara och inte hålla på att analysera, suck. Vi hinner dock inte ses så mkt för mitt liv är oxå väldigt hektiskt just nu. Har förresten ett tips till alla singlar där ute: börja på en nybörjarkurs i någon rolig pardans! Jag började med Lindy Hop för ett tag sen och det är sjukt kul. Jag får energi, blir glad, träffar massa nya människor och får lite beröring på köpet som man inte är så bortskämd med som singel (-: Hur går det med hjärtesorgen förresten? Har böckerna hjälpt dig? Stor kram och vänta inte för länge med nästa inlägg! Vi får ju abstinens (-:

  • Åh Annie, menar fu det!!! Vad glad jag blir av att höra att du dejtar!! Då får jag hopp om att även jag kommer komma ur den här dimman. Hur är han? Vad säger magkänslan? Jag tror jag förstår varför tankarna spinner, man har ju onekligen gått på en del nitar nu… Men jag hoppas att du kan stänga av hjärnan och bara hänga med ett tag! Då får ni verkligen en chans utan alla spöken som hemsöker oss! Ska hålla tummarna så hårt att de blir blå!
   Nej, hjärtesorgen är inte borta. Det är därför det känns så motigt att börja dejta. Det känns så jobbigt att lägga all tid som behövs innan man faktiskt lär känna någon. Vill bara vara i det där läget när frågetecknen är borta… Men han dejtar, så jag borde verkligen sätta igång jag med. Ska bara vila lite. Några år sådär. 😉 kram!

   • Tack! Han är fin men inga fyrverkerier än (-: Har bara träffats 2 gr men har rätt intensiv kontakt emellan. Ska ses i morgon igen. Det känns kul och mysigt men oxå lite jobbigt då jag tänker för mkt och oroar mig för krossat hjärta igen. Hoppas du kommer över din hjärtesorg snart! Kram.

 7. Äggstockarna klarar sig! Dom är självmotionerande, men jag vågar inte uttala mig om huruvida du kommer få smaka på deras wrath för att du inte gör något med alla fina ägg som dom hela tiden producerar åt dig. Jag kan ju iallafall vittna om att herregud, vad jag har fått betala det priset! Gudars.

  Annars, skönt! Sjunk djupt ner i jobbet tills du inte vill längre, då gör du något annat!

  • Hahaha, underskatta aldrig kraften i en outnyttjad äggstocks vrede! 😉 tack snälla du!! Det får bli lite lugnt ett tag, men till slut borde väl desperationen övervinna latheten, :)

 8. Ja OJ vad jag saknat dig!!! Tror fan att jag varit inne här dagligen trots att du inte uppdaterat… Har ju ändå din blogg som bokmärke på min dator (ehem…)

  Och min besatthet fortsätter från ena killen till andra tjejen till tredje mannen osv… Ja, du vet känslan…

  KUL att se att du lever! <3 <3 <3

  • Fina A-J, tack snälla du!! Det gör mig så glad att höra!! Och jag älskar att du håller singelfanan högt när jag själv dukat under i diket! Hångla lite för mig också! Jag minns knappt hur det är… :)

 9. Haha vad briljant skrivet! Det skulle kunna röra sig om mitt liv ju! När man jobbar mycket har man ju inte ens tid att tänka så mycket på dejtande och män. Jag antar att det är en fas för oss båda två men ack en så bekväm fas. Alltid varit nyfiken på vad du jobbar med. Vill du berätta?

  • Eller hur!! Det är SÅ mycket skönare att jobba än att försöka… ja du vet, bli lycklig. Jobb går lätt, lyckan är ett jäkla slit. Så jag håller mig halvolycklig och sysselsatt. Och hoppas att någon bara ska springa in i mig och spilla ut en kanna lycka rakt i knät på mig. Tycker minsann INTE det är för mycket begärt! 😉

 10. Med tanke på den sjukliga glädjen över lösta tankenötter jobbmässigt får jag allt intrycket att du jobbar som professionell provisionsbaserad soduko-knäckare!! (Inte förräns nu jag insåg att det jobbet fanns heller…)

  För övrigt gott o se att du är fortsatt på topp!! =D

 11. Jag SAKNAR DIG! Fan, jag saknar dina inlägg, jag saknar dina kommentarer på min blogg, jag saknar dina livstecken på Facebook?! Singelbloggaren, KOM TILLBAKA <3

 12. Jag är också krossad och avvisad men tänker att du klarar det och så många andra människor och jag borde fan kunna lappa ihop mig denna gång också även om plåstrena snart är slut och hjärtat snart inte går att lappa mer :(

  • Åh, jag såg den här först nu!! Kära J, fy fan vad jävla skitgenomvidrigt det med det där förbannade jävla skitavvisandet!!! Varför i HELVETE kan folk inte bara ha vett att alltid älska en när man älskar dem?!!! För i HELVETE!!!! Okej, pust, förlåt… Jag tror jag blev lite rabiat där… Men jag orkar inte heller hålla på och lappa mer! Det är därför jag låter mig drunkna i jobb. Där behöver inget lappas. :) Kram på dig!

 13. Miss you!

  Snart är det ångestdags för nyårskyssen… Och är det inte dags att börja planera 2015 dejterna. Själv ska jag tvinga mig till 1 i månaden. Hua, tänkte bara säga dejta 12 stycken men då försökte jag hitta kryphål som dejta alla på 2 veckor o slippa dejting resten av året.

 14. Saknar dig! Går åt helvete med mitt dejtande! Blev en dejt (eller tre med samma snubbe) sen orkade jag inte med pannkakan längre! Vad ska man göra?!? Ragga på Ica? På jobbet finns ju inga män… Längtar efter lite mys i höstmörkret… Jobba inte ihjäl dig! Kram.

    • Relation nej sånt har man inte fått uppleva. :(

     Också tröttna så tänkte ragga där det finns singlar som vet bättre så man inte upplever skitdejterna. Så varför inte i kommentarerna på en singel blogg. :) vilken stad är du i?
     /mvh 33år Man Stockholm

     • Haha. Jasså, det var ju nytänkande. Elr det kanske är vanligt, jag läser inga bloggar förutom den här. Men varför skulle singlar här vara annorlunda?!? Jag bor i en mindre stad ca 15 mil söder om Stockholm.

     • Nej tror inte det, läser bara 3 andra bloggar o där skrivs aldrig kommentarer. Tänkte öppna att man kanske inte måste ragga på dejtingsidor. Har vän som hittat sambo på instagram. Singlarna här tror jag är annorlunda för man har fått en insikt i hur folk är o söker något bättre. Här i sthlm pratas det oftast om man hyr eller köpt lgh, jobb, hur mycket man tränar, vill inte ha sådana dejter. När man förstår att man är inte själv om tycka det borde man kunna stoppa om någon slinker in på ämnet. Man vill inte Typ Norrköping? ok, SJ har förstört den staden för mig. Får dålig smak i munnen när man tänker på namnet. :)

 15. Ja varför inte @tyranisexus. Är kanske en bra ide att börja ragga på andras bloggar, hihi. Känns lite skumt bara. Varför inte ragga på bloggerskan her self, hade jag gjort om jag var singelsnubbe och bodde i Stockholm (-: Men du kanske redan har… Ja ytliga dejter är sjukt tråkiga. Fast jag är lite tvärtom och pratar om allt för personliga saker som kanske skrämmer iväg snubbar istället. Men i Stockholm måste det ju finnas en sjukt stort utbud av singlar! Singeltätaste staden i hela världen har jag hört. Norrköping är ju bästa staden! I love SJ (-:

  • Jo det är en väldigt attraktiv kvinna, men man har ju skjutit sig lite i foten eftersom dejter inte ska veta om bloggen. Nog för jag är 97% match enligt happypancake. (Just saying singelbloggaren!) Så det skeppet har seglat.

   Jo Stockholm är singeltätt, men det har också gjort att folk är mer selektiva o folk verkar tänka på nästa dejt, när man är på en dejt. Det blir för ytligt.

   • Jasså du har hittat henne på pannkakan! Jag är sjukt nyfiken på hur hon ser ut! Du får väl börja leta i mindre städer om du tycker stockholmarna är för ytliga. Eller hitta någon som nyss flyttat dit, är ju skitsmart! Då har hon inte hunnit få in stockholmsbeteendet men bor ändå i samma stad. Ett tips från coachen (-:

    • Mindre städer fungerar inte pga av jobbet och tänker inte pendla (det är satans påfund).

     Men jo ska börja sikta in mig på nya stockholmare. Men måste bara få energi till att börja dejta igen.

   • Jag saknar henne också!! November – den gråaste månaden. Behöver hennes humor som lyser upp singellivet med igenkänningsfaktorn!

    • Åh, fina Joz!! Jag blir helt lycklig av dina snälla ord!!! Jag önskar bara jag hade lite humor i mig… Den verkar ha jobbats bort… Men jag ska försöka ta mig tillbaka! Lite julvilande kanske funkar! Kram!

   • Härliga Linda, vad fint sagt av dig!! Jag hoppas att jag börjar skriva igen… Jag saknar er pepp!!

  • Haha, 70-80 timmar i veckan snittar jag på, så JA!! Men jag har väldigt roligt… Jag önskar bara att jag kunde jobba OCH skriva!

  • Hahaha, jag går runt med ett par ruttnande russin i buken – jag lovar!! Någon måste komma och vattna dem snart, och ja, jag menar det på det riktigt snuska-skämt-sättet! 😉

  • Fina du, vad snäll du är!!! Åh, jag hoppas att det snart lugnar ner sig på jobbet. Just nu sover jag, går till jobbet, kommer hem, och fortsätter jobba, tills det är dags att sova igen. Hjärnan är väldigt slut, och har tydligen ingen humor i sig just nu. Men vi får hålla tummarna för att det blir lugnare!! Kram på dig!

 16. Hoppas du tar dig tid att se ”gift vid första ögonkastet” på svt. Underbar hjälp o försöka se sina spärrar här i livet.

  Miss you!

  • Jag ÄLSKAR ”Gift vid första ögonkastet”!!!!!!! Alla har så fina tankar om sin ensamhet – det känns lite som att prata med er här inne!! Och jag ska verkligen försöka ta mig tillbaka. Jag måste bara sluta jobba 70-80 timmar i veckan… :/

 17. Hallå! Vart har du tagit vägen? Börjar bli lite orolig här… Saknar dina inlägg! Jag har gått och blivit kär! Och kors i taket är det besvarat! Pannkakan kan ge resultat ibland. Kram.

  • Finaste Annie, menar du det?!!! Åh vad glad jag blev nu!! Nu har du gjort min vecka!! Vem är han? Det var genom Pannkakan alltså? Hur snabbt började du känna något? Lyckades du få till pirr i magen redan på första dejten eller kom det först efter ett tag?
   Fina du, jag hoppas att jag snart kommer ur min dimma. Jag snittar på 70-80 arbetstimmar i veckan, men det BORDE snart lugna ner sig. Och jag har ärligt talat väldigt roligt. Kanske står det inte i mina kort att jag kommer få uppleva kärlek, bara arbetsglädje… :/ Kramar!!

  • O la la, bra läsning!! Speciellt eftersom jag tydligen inte kan träffa rätt inom dejting om jag så står med näsan tryckt mot målet. :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *