Plötsligt händer det – enhörningar galopperar på Stockholms gator!

I söndags, jag och två singelvänner bakishänger i soffan när den ena får ett mess. Hon tittar trött på skärmen och piercar oss sedan med ett gallskrik som, tack vare diverse bakishuvudvärkar och trumhinnor av icke-cementbaserad konsistens, förvandlar rummet till en tortyrkammare värdig inkvisitionen.

Vän, för all framtid benämnd som raggningsexperten: ”Det är han!”
Singelvän: ”Vem?”
Raggningsexpert: ”Från i går!”
Jag: ”Va?”
Raggningsexpert: ”Han som jag hängde med i baren! Som jag gav mitt nummer till!”
Jag: ”Vad menar du?”
Raggningsexpert: ”Det är han som messar!”

Plötslig tystnad. Raggningsexperten stirrar på sin skärm som om den när som helst ska anta formen av en klappande tandfe. Vi stirrarpå henne som om samma tandfe är på väg att börja dansa ballongdansen med hennes ögonkulor.

Singelvän: ”Vad menar du?!”
Raggningsexpert, med artikulationen av kronprinsessan Victoria på statsbesök i ett demensboende: ”K.i.l.l.e.n. f.r.å.n. i.g.å.r! Messar!
Jag: ”Vänta lite nu… Du träffade en kille i går – och han hör av sig?!”
Raggningsexpert: ”Ja!”
Singelvän: ”Nu?! Klockan 13 på en bakissöndag. När inte ens en sexmissbrukare skulle kunna inbilla sig att det finns möjlighet till ligg?”
Raggningsexpert: ”Ja!”
Jag: ”Vad skriver han?”
Raggningsexpert: ”Han säger att det var trevligt att träffas i går och undrar om vi kan ses på lördag.”
Singelvän ruskar på huvudet som om hjärncellerna just hade klättrat upp i hårfästet och börjat gå chimpansbananas där inne: ”Han hör av sig?! Och frågar om ni ska ses?”
Raggningsexpert: ”Ja!!”

Raggningsexperten återtar sin pose av att tandfechockeras av mobilen. Vi återtar vår tankeförlamning av att guppygapa mot henne. Utanför lever livet sin gilla gång, fullständigt omedveten om att ett mirakel av brinnande buske-proportion just har tagit plats i min lägenhet.

Raggningsexpert, tittar upp med glansig blick: ”Händer det här?”
Singelvän: ”Jag vet inte. Kan det här ens hända?”
Jag: ”Alltså okej om ni hade varit på dejt, då hade man ju kunnat vänta sig ett mess. Men efter en utekväll..? I Stockholm?! Jag vet fasen inte vad jag ska säga.”
Singelvän: ”Det är ungefär som att få veta att det faktiskt finns enhörningar…”
Jag, i ett försök att skämta bort vår konfys: ”Vad gör en singel i Stockholm förbluffad på gränsen till chockskadad? Ett uteragg hör av sig!
Raggningsexpert, uppenbart skärrad och tydligen inte alls på humör för skämt: ”Jag tror jag måste lägga mig ner lite…”
Singelvän: ”När jag var yngre trodde jag att det var möjligt… Det går liksom folksagor om det. Men att det skulle vara sant! Att någon faktiskt kan höra av sig… Jag kan inte riktigt processa det här.”

Jag vet inte riktigt vad vi är vana vid, men det är i alla fall inte det här! Det här är Stockholm, för i helvete!

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

15 thoughts on “Plötsligt händer det – enhörningar galopperar på Stockholms gator!

 1. Guppygapar jag med! Det är ju helt… helt… helt… enhörningar… jackpott på lotto… chefen säger att hon har fel och ber jävlarimig om ursäkt… enhörningar…
  Det… va?
  Oj. Wow.
  Mållös! Och liksom, graaaattis!!

  • Hahahaha, eller hur!! Och du var väldigt duktig som kom på att man mitt i chocken ändå borde säga grattis också. Vi glömde liksom bort det. Skäms lite… :)

 2. Hahaha! Att världen ska vara så hopplös XD Att man ska behöva bli glad för att en kille man gett sitt nummer till hör av sig dagen efter. Är det inte meningen att männen ska jaga oss och vi ska välja och vraka?! Vaaa?

  • Hahaha, men verkligen!!! Vad fasen ÄR det här?! Jag tycker livet har varit alldeles för sparsmakat i fråga om jagande män! Hallååå, flockarna av män som skulle springa efter mig – var ääär ni??! 😉

 3. Hurra!!! Solen skiner, fåglarna kvittrar och folk hör av sig för att visa uppriktigt intresse – det finns hopp i världen!!! Tack för denna fina start på dagen :)

  • Hahaha, vårkänslorna gör märkliga saker med svenskarna – vi börjar till och med bete oss som folk!! 😉 Nu får vi hoppas att det här smittar av sig lite på alla oss andra också!

 4. Hahaha! Skönt att det inte bara är jag som fick en ”wait, whaaaat?”-reaktion 😀 Jag håller med singelvännen, KAN det här ens hända?! Jag är tveksam fast jag har beviset rakt framför ögonen (nästan iaf) … 😀

    • Haha, jag trodde du menade att du satt med din mobil framför dig! Haha, ibland är jag lite väl virrig allt. Ja eller hur, jag kan knappt tro det själv!! Vilket var anledningen till att hon verkligen behövde visa upp sitt mess och låta oss stirra i sisådär en kvart. Det här händer banne mig inte ofta… :)

 5. Låter ju fantastiskt! Honom borde hon hålla fast vid, ska dom ses? Jag är på väg till min dejt. Han ska bjuda på middag hemma hos honom (-: Är lite nervös nu…

  • Jajamen, de ska ses i helgen! Och han hade en mör stek till vän som jag mycket väl kan tänka mig att sätta tänderna i… 😉
   Åh vad roligt med dejt i kväll!! Jädrar i havet, han menar allvar! Middag hemma hos honom betyder flickvänspotential, det är du väl med på? 😉 Fasen Annie vad kul, jag tycker det här känns mycket lovande… Berätta hur det gick sen!

   • Härligt, blir det dubbeldejt? (-: Är på väg hem nu från dejt. Var trevligt. Han snackar som fan, men bra och intressanta saker. Inget hångel dock. Inte någon fysisk kontakt förutom kram hej och hej då. Satte mig väldigt nära i soffan men kändes inte riktigt som han var på. Vet inte om det är blyhet eller att han inte vill… Jag brukar ju oftast hångla upp mina dejter men vågade inte riktigt (-:

    • Haha, jag tror det mer kommer bli en ”nämen hej, så du är kompisen, men guuud vad trevligt, vad sägs om att vi går bort hit bort…”-kidnappning. Om han nu ens är där. :)
     Hm, så han pratar mycket och fokuserar inte på hångel… Jag tycker det låter som om han är nervös! Åh, det är ju lite gulligt… Och då kanske han inte kan byta fokus från att hålla igång munnen i tal till att hålla igång munnen i hångel. :) Nej Annie, du får ta och trycka upp honom mot en vägg och köra igång! Han kommer bli evigt tacksam! Det blir ju perfekt med en dejt i helgen – lite alkohol, lite vårkänslor, lite hångel mot en tegelvägg. Ah, bästa helgaktiviteten! 😉

     • Haha. Ja jag får väll göra det. Blir dock inte på ett tag för vi har barn båda två och kommer nog få svårt att få till att ses. Men den som väntar på ngt gott… Hoppas du får det bra på ”dubbelfastihemlighetdejten” kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *