Shit idioter säger till singlar – fjärdeplats

”Det är när du slutar försöka som kärleken kommer.”

Nämen, vilken briljant idé! Damer och herrar, ta ett kliv tillbaka, för det här geniets hjärna är uppenbarligen så stor att jordens gravitationskraft kommer upplösas och vi alla sugas fast mot personens kardborrehäftande panna, som små gem mot en skeppfraktande magnet. En applåd, damer och herrar, en applåd till geniet!

Det är ju så klart när jag ger upp och slutar försöka som Labero-livet simsalabimar fram en Mr Right. Det vill säga, det är då han He-Man-sparkar in min säkerhetsklassade lägenhetsdörr. Och klättrar över mitt Mount Everest-berg av hopskrynklade snorpapper (eftersom det kan ha en viss rörrensande effekt på tårkanalerna att ge upp hela idén om dumheter som, du vet, kärlek och någon form av samhörighet). Och finner mig i tumsugande fosterställning i sunksoffan. Iklädd mysbyxor som uppvisar mer matrestfläckar än textil. Och en t-shirt som jag börjat snyta mig i eftersom toapappret för länge sedan tog slut. Och han tittar på mig, min snorkråka som förbluffat stirrar tillbaka från högra näsborren och den Walking Dead-inspirerade zombielook jag alltid frontar när jag, som du säger, ”slutar försöka”. Och han slås genast av insikten att ”Här är kvinnan för mig!”
Vad dum jag är, det är ju det kommer gå till! Vi singlar är ju så korkade så det är tur att du skänker oss dina visdomar i önskekaka-format. Tack snälla du, mother fucker.

Och by the way, apropå maktkampen om vem som håller sig från att höra av sig längst. Jag förlorade, förstås. Han svarade inte på två dagar, förstås. Jag blev arg, förstås. Han bad väldigt gulligt om ursäkt, förstås. Jag vägrade låta mig blidkas, förstås. Trots att han sa att han var dålig på sånt här och jag därmed genast ville suckerfalla och flämta ”come to mama”, förstås. Men det skulle hända igen, förstås. För det är så det går när man träffar skygga hundar med tovig päls, förstås.

Men tänk vad skönt att veta att jag bara behöver lägga mig här i soffan och vänta – där har jag handlingsplanen som kommer göra allt bra! Underbart!

Slutligen, missa inte att kolla in Bianca Kronlöfs serie ”Shit snubbar säger”:

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

26 thoughts on “Shit idioter säger till singlar – fjärdeplats

 1. Åh! Det är ju fantastiskt! Jag har inte letat på aslänge och ändå… Ingen prins.
  Men jävlar vad med tålamod jag fått av att bara väääänta! Massor. Maaaassssor med tålamod!
  Fast det kanske kommer behövas framledes, Labero-trolleri-livet simsalabimar säkert fram en riktigt störig jävel som måste handskas med tålamod lika stort som universum…

  • Hahaha, du har en väldigt bra poäng där – allt det här väntandet kommer vara nyttigt när Mr Störig Right dyker upp! Om inte annat så kommer man ha hört så många idiotiska kommentarer att man vid det laget kommer ha lärt sig en ringande örfil som snabbt får Herr Störig att sättas på plats. 😉

 2. ”När du slutar försöka” aka ”När du minst anar det”… Jag har gått runt och varken försökt eller anat. Jag har gått osminkad till ICA för att förstärka bilden av att jag slutat bry mig för länge sen. Om det hjälpt mig på något sätt? Jag är iaf fortfarande singel, så nej. Och de där jävla kommentarerna, säkert sagda i all välmening, känns som ett hån. Min andra favvokommentar är ”Du har för höga krav”. Ja. Det har jag nog. OM för höga krav innebär att jag vill träffa en man som väcker känslor, som går att skratta/diskutera med OCH som behandlar mig med respekt. Jag borde väl nöja mig med en man, vilken som helst. 😉

  • Eller hur!!! Ingen menar något illa, men det hamnar alltid i att man ska vara annorlunda, lite mindre sig själv, lite mer cool, snygg, glad, perfekt, vilket i förlängningen säger att man kommer fortsätta vara singel så länge man är sig själv. Nej, suck, det är skönt att kunna samla lite kraft här inne med andra vettiga människor. :)

  • Haha, måste bara få applådera din kommentar här: ”Du har för höga krav”, den är också helt underbart vidrig och verkligen hånfullt nedvärderande att få! ” – OK, nämen du har rätt, jag har väl för höga krav, här har jag gått och hoppats att jag kanske förtjänar någon som är rolig, trevlig och som kan utmana mig lite men oj så dumt av dumt mig, hur kunde jag tro att lilla värdelösa jag var värd något sådant, jag ber om ursäkt och beger mig genest med ring och bröllposklänning i högsta hugg till första bästa mjäkiga kille” F

 3. Hade jag fått en femma varje gång jag har fått den kommentaren hade jag varit biljonär vid det här laget!!! Ända sen jag blev gravid har den kommentaren kommit som ett brev på posten: du ska se att nu när du får annat att tänka på så kommer Han! Klara blir 2 år på måndag och jag är fortfarande singel… Jodåsatteeeeeeee…

  • Hahaha, människors logik är ibland rent skrattretande! Åh lilla tjejen, är hon redan två år!! Jag går fortfarande till din blogg då och då och avnjuter gamla inlägg. :)

 4. EXAKT så säger alla, ALLA till mig nu när jag är singel. FAST JAG VILL JU INTE HA NÅGON PARTNER?! Jag VILL ju leva singel och ligga runt och få diverse könssjukdomar och inte vara helt säker på vem pappan är vid framtidens eventuella aborter? Jag vill inte hitta THE ONE än på länge… Betyder det att han kommer dyka upp nu när jag inte försöker hitta honom? :(((((( Bort, sjas, jag vill inte ha dig i närheten av mig!

 5. Haha precis innan jag läste ditt inlägg så hade jag och min mamma ett snack om det där. Hon sa att att det verkar hända alla när de slutar leta och vänta. Ska jag sluta dejta och hoppas att brevbäraren sparkarin dörren? Sa jag. Sen läste jag din blogg och länkade till lilla mamma. Och nu tycker hon också att din blogg är grym såklart :)

  • Hahaha, vilken cool mamma du har om hon inte trillar av stolen av språket här inne!! En sån mamma vill jag också bli! :)

 6. Spännande nedräkning mot plats 1 må jag säga!!! Jag har inga kvicka mothugg alls för alla ” peppande” kommentarer till singlar får min kräkreflex att gå på högvarv!!!

 7. Å Btw,helt off topic, den bloggen jag följde,den bloggen där jag hittade din blogg, den bloggen bleknar i jämförelse med din bästa snigeln!!!

  • Sussieloo, menar du det! Eftersom jag också tycker jättemycket om den bloggen blir jag stolt som en nypippad tupp över att få nämnas i samma mening. Den här dagen börjar minsann bra!

 8. Alltså, jag vill bara förtydliga att på det stora så håller jag med. Askorkad jävla myt!!! MEN. Jag vill ändå påpeka att det KAN finnas en poäng med att liksom inte vilja ha ett förhållande, inte söka ett förhållande, inte fundera på ”kan det här eventuellt vara ett potentiellt förhållande” när man träffar någon. För det kan göra att man inte gör sig till, och det kan kännas skönt senare. Annars tycker jag att man liksom går runt och får paniken sedan för ”hur ska jag nu kunna erkänna att jag egentligen är såhär och såhär och tycker såhär”? Man struntar redan från början att hålla in magen, och då behöver man inte gå omkring och få kramp senare när det börjar behövas mer långvarig mag-inhållning.

  • Du har så rätt, Lena! Jag håller helt med dig! Allt flyter på som mest när man är avslappnad och inte drivs av den desperata viljan att träffa någon. Det knepiga är att om man ändå känner viljan, så är det jättesvårt att få rådet att man borde stänga av den. Det går liksom inte att styra över, och då känner man sig ännu mer dum och fel eftersom det blir som att det är ens eget fel att man inte träffar någon – och det felet är att man faktiskt vill träffa någon. Haha, det är en labyrint! Men du har så rätt, man ska nog försöka göra allt man kan för att hålla sig hyfsat avslappnad inför frågan, för mig är det tyvärr redan för sent. :( Hahahaha, ja jistanes, tänk att leva resten av livet i ett förhållande med ständig mag-inhållning – där har vi minsann ett öde värre än döden!! 😉 Haha…

   • Nej men precis exakt, det går ju inte bara att stänga av. Det är så sjukt korkat att ens ta upp ämnet då, lite som att säga ”är du deprimerad säger du? Äsch, kom igen, ryck upp dig!”

    • Eller hur!! Eller ”sluta oroa dig, det leder ingen vart”. Sant, men inte så tröstande. :)

 9. Åh vad jag känner igen mig! Jag HATAR verkligen när folk kommer med det goda rådet att ”när du minst anar det så ska du se (*mental klapp på huvudet*) att det dyker upp någon riktigt bra”. Allra värst är det när de fortsätter…. ” jag trodde ALDRIG jag skulle träffa någon, men så bara en dag, vips, och nu är jag LYCKLIGARE än någonsin”.
  – Men så bra då, grattis! Jag är glad för din skull, verkligen. Men vet du, jag är ännu gladare över att du äntligen gav mig en anledning att preimär-använda mitt strykjärn för att jämna ut din självgoda flin med….tänker en, givetvis bara, medan en ler sådär tålmodigt och tackar för hoppet de ger en. Tycker i övrigt det var bra av dig att skriva till den skygga hunden Sitter faktiskt också och kollar mobilen oftare än vanligt för att se om helgens krok hör av sig. Givet de värdiga omständigheterna under vilka vi möttes (taxikön, kvart i fyra) så tror jag nog tyvärr att det är… tveksamt :)

  • Hahaha, strykjärn in your face!! borde banne mig bli ett mer vedertaget uttryck!
   Ooh, det låter myycket intressant!! Jag tycker banne mig inte att kvart i tre-raggen (eller ja, kvart i fyra) bör underskattas! Jag menar kom igen, vi bor i Sverige, det krävs så många timmar av alkoholintag innan vi vågar tilltala varandra. Tog du hans nummer? Hoppas det! Man ska aldrig lite på en karljäkels förmåga att utföra något så högst avancerat som att, du vet, trycka fingrarna mot knapparna i sin mobil. Man måste alltid ta numret själv! Något jag ständigt glömmer bort… Nej, jag tänker hålla tummarna för dig, det där låter spännande!

   • Hehe, cyniskt inställd till karlars initiativförmåga som jag är, så gjorde jag klassikern när han bad mig skriva in mitt nummer på hans telefon: ringde upp min egen mobil! Får se om jag använder det dock… tror det är ett sådant nummer som kan vara bra att ha sena nätter/tidiga morgnar, men som kanske inte används i äktenskapsmäkleri-syfte ; )

    • Den sortens nummer ska man alltid ha en lista av!! Jag funderar själv på att ändå höra av mig till valpen igen bara för att få ha honom på just den listan. 😉

 10. Det där har faktiskt funkat superbra för mig, fast det har inte handlat om att sänka mina krav utan snarare helt sluta leta efter ett förhållande. Och vem är det som dyker upp ett par månader senare? Mannen som har allt. Snart har det gått 3 år och förhoppningsvis blir det många fler tillsammans. Jag svävar inte alltid på moln, men när jag tänker efter är han allt man kan önska sig.

  Så gå ut och ha bara jävligt kul! :)

  • Åh, nu sprider du hopp! Vad härligt det lät! Attans, det svåra är att förmå sig själv att bara stänga av, när man efter flera år av galet, glädjefyllt, underbart singelliv slutligen blir lite trött och vill träffa någon. Suck, men det kanske är värt att försöka! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *