Sms-regler inom dejting: Avslutningsfraser

Jepp, det här är sms-reglerna inom dejting som alla egentligen vet men eonlånga kompissamtal ändå kan uppstå kring. Nästa gång du får en fråga om vad det där kommatecknet i sms:et egentligen innebär, kör in deras förvirrade ögonbryn i den här guiden! Och nästa gång en pojkvän skickar ett ”vi hörs” eller en dejt skickar en ”älskar dig”, daska ner den här framför dem och säg till dem att för fasen skärpa sig! Så gör man nämligen inte! För det går mot reeeglerna! Det här är vad avslutningsfraserna inom sms betyder:

Vi hörs! – precis vad det står. Vi kommer höras. Men definitivt inte ses!

Vi ses! – förmodligen kommer vi ses men vem fan vill ha ett förmodligen med i konversationen med en dejt?! Nej, haka för sjutton upp frasen på en fast punkt i tillvaron, som ”vi ses i morgon” eller ”vi ses när jag kommer hem”, så slipper jag få hjärnblödning på grund av överdriven tankeverksamhet och du få ett surt mess tillbaka på grund av att jag ligger på sjukhus med huvudet i en CT-scan.

Ha det bra! – bör endast användas när du hellre äter din egen högerarm med lite tabascosås än att träffa personen i fråga. Det betyder nämligen ”Ha ett bra fortsatt liv men jag kommer dock inte veta hur det går eftersom jag inte kommer att finnas i det, tack och hejdå!” Får man ett svar på det här är mottagaren ungefär lika känslig och receptiv som en sönderrostad plåtburk.

Kram! – sms:ets Mvh. Används till alla och förmedlar ungefär lika mycket känslor som en aktieportfölj. Visst, det går att öka dess känslohalt med ”kram kram”, ”massor kramar”, eller kanske ”tusen miljoner kramar” följt av tre hjärtan och en kyssande emoji. Men det är grund för att säga upp bekantskapen. Direkt.

Puss! – puss är en relationsindikator! Bland vänner visar det att vi inte är kram-bekanta, vi är puss-vänner. Men det riktigt intressanta är dess användning inom dejting. Visst, det finns människor som gasar på med puss redan från första sms:et, men det härleds mestadels till personer som så gärna vill ha ett förhållande att de nöjer sig med vem som helst (eller vad som helst, en get kan också funka) och envisas med att stå innanför ens personliga utrymme (fan inte okej, låt mig för sjutton ha min andedräkt ifred och låt mig för guds skull kunna prata med dig utan att stirra in i innandömet av dina porer). Mest förekommande är det i stället att man inom dejting börjar med ”kram” för att sedan känsloaccelerera upp till ”puss”, och då jäklar! Då är det lika bra att du krämar ur den sista fyllejuicen ur dina singeldagar, för du har en pojkvän/flickvän på gång!

Älskar dig! – det finns människor som använder ”älskar dig” som en lika rutinmässig avskedsfras som ”hej då”. Dessa människor är i ett förhållande. Och har varit det en längre tid. Jag har inte ens tillstymmelsen av en insyn i denna livsfas och har för länge sedan glömt hur den är. Joråsåattee… Eum, vad pratade jag om nu igen? Just det! ”Älskar dig”. I alla fall, det finns dock socialt invalidiserade människor som skriver ”älskar dig” innan de säger ”älskar dig”. Dessa människor visar symptom på att inte kunna skjuta upp sin behovstillfredställelse. Och vi kvinnor vet alla vad det innebär… Personerna kommer dessutom anse att bröllopet lika gärna kan ske över Skype och att det inte är något som helst fel med att ha tre tv-skärmar i sovrummet. Jag skulle säga att det är något väldigt fel med dessa människor och att någon för sjutton borde ta deras mobil ifrån dem för de har banne mig inte vett nog för att använda den. Eller så skulle jag bara ge dem den här guiden, och då kan lugnet återfås och världsfred, cancerbot samt svältutrotning snart vara fixat. Typ, i alla fall.

Har du en dejt som inte har koll på sms-reglerna? Dela guiden vidare och se vilken avslutningsfras personen väljer… Det kommer säga mer än timmar av samtal! Guiden till hälsningsfraser finns här.

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

33 thoughts on “Sms-regler inom dejting: Avslutningsfraser

 1. Jag avskyr det där med sms. Jag brukar ringa min syster för att få hjälp med avkodning. Vi väger tillsammans in tidigare konversationer, hur det var när vi senast sågs, hur lång tid svaret tog, hur lång tid ett svar brukar dröja, vem som hör av sig först… osv…osv…

  Personligen brukar jag dessutom roa mig med att klura på vad mannen tänker medans jag väntar på hans svar. Typ: ”Jaha, nu frågade jag om att ses. Nu sitter han och funderar på hur han ska slingra sig ur det här.” Ja, jag är rubbad.

  Jag önskar att alla förstod vikten av att vara rak. Jag önskar att ”Jag vill absolut träffa dig igen!” betydde just det. För jag har träffat män där jag tydligen borde förstått att just den frasen i själva verket var en avskedsfras. Vi talar inte samma språk riktigt.

  • Hahaha, Mikaela, precis så gör vi också!! Och så fort det kommer ett nytt mess måste vi läsa hela raddan igen för att få det i rätt kontext! Ja jisses, den dag vi slutade ringa varandra och började messa var dagen vänskapskretsarna fick ett nytt samtalsämne som dominerar 95% av all tid! Och jag håller med dig – vi talat banne mig inte samma språk! 😉

 2. Jag är glad att jag inte är med i spelet för jag är inkapabel till att spela spelet. Kommentaren ”Så kan man väl inte göra?” har uttalats flera gånger av vänner och bekanta och jag har stått där med glosögon och ba ”Vadå?”. Är dejtingspelet som jag tror att det är hade jag varit singel för alltid. Tur att man gjorde det enda rätta och raggade upp mannen på krogen. Du vet. Bara för att inte vara som alla andra.

  • Hahaha, du är ju för rolig! Och jädrar i havet – du lyckades skapa ett förhållande av ett krogragg alltså!! Ellet, det gör dig till raggningsguru i mina ögon!!

 3. Var snubben ifråga läcker kunde han få ett : ” Hångel påre ” funkade klockrent! Fan jag börjar fatta varför jag inte e singel längre,jag var ju grym på att både inleda å avsluta sms!!!

  • Åh Sussieloo, du KAN ju det här!!! Hångel påre… Okej, det ska bli min nya avskedsfras!! Banne mig, jag borde ha konsultation med dig varje gång jag skickar ett mess!!

  • Haha, så sant!! POK… Det låter som en myndighetsinstans, inte en kärvänlighet!

 4. Kära singelguru (= Jag har en sms fråga. Du vet mannen med dom vackra händerna, han hörde av sig på fredagkvällen (jag messade torsdag em) och skrev typ att han var sjukt sliten efter jobbgrej och ha det så kul på festen ikväll (jag skulle på fest med jobb). Inget tack för senast, ingen fråga. Så jag tog det som att han inte var intresserad längre och har inte svarat. Och han har inte hört av sig. Hur ska man tolka det här??? Han verkade ju intresserad och vi hade det väldigt trevligt när jag var hemma hos honom. Orkar egentligen inte hålla på att analysera men hatar när saker blir ouppklarade. Ska jag skita i det eller fråga om jag har fattade det rätt att han inte vill ha mer kontakt?Jag tror att jag vill ses igen men vet inte om det är på grund av honom eller på grund av att känner mig ensam… Har förresten pausat pannkakkan, orkade inte mer där… Haha. Egentligen borde jag bara ta en paus från alls som har med karlar att göra. Suck.

  • Annie, jag har undrat hur det har gått för dig! Åh, älskar att analysera sms! Såhär ser jag det:
   Jag tycker du ska höra av dig med en allmän trevlighetsfråga. Till exempel om han har repat sig från jobbgrejen eller om helgen var bra. Om han är sval i messet tillbaka har du fått ditt svar, men fråga inte rakt ut än! Det kan mycket väl vara så att han bara var trött och sedan inte fick något svar från dig så han trodde att du hade fullt upp, och om du då kontrar med att visa hur tankarna har sprungit iväg för dig så går det hela snabbt till att han hamnar i defensivt läge. Släng ut en kontakttrevare, även om du inte vet om du vill ses på grund av honom eller ensamheten – för det kan alltid vara bra att ha en tråd att kunna rycka i när ensamheten slår till med full kraft! Om han sedan är sval så är han ett pucko och du kan gå vidare, och om det är svårt att tolka så har du ändå en kontakt igång som du kan ta till när du vill ha ett litet hångel.
   Om jag var i din situation så hade jag blivit galen av att undra och hade kastat numret – det är därför jag är singel! Försök hålla huvudet kallt (som jag aldrig lyckas med) och skicka bara iväg ett trevligt litet mess som om du knappt har tänkt på honom. Då hamnar bollen i hans hörna och det blir spännande att se hur han hanterar det. Kör hårt!! Och berätta hur det går! :)

   • Menar du det! Grrraah vad jag hatar när en trevlig dejt plötsligt bara leder till att människan försvinner! Hur ska man kunna lita på något när det så snabbt ändras?! Nä, bajs på honom! Jag säger bara en sak: NÄSTA! 😉
    Ruska av dig, borsta av händerna, och ge dig ut igen! Låt inte det här slå ner dig! En hel sommar ligger framför dig med mängder av härliga äventyr… :)

    • Jag känner mig så sjukt naiv! Fan jag orkar inte mer! Ge mig kraft! Haha. Ringde förresten Honom i fredags på fyllan, han svarade inte (var 03.30) men messade på söndagen. Undrar ibland om jag någonsin kommer få känna så som jag kände med Honom! Och då har det ändå inte ens gått 2 månader sen vi avslutade våran romans. Har lite för brottom tror jag… Hur går det för dig förresten?

     • Jisses vad ofta jag har haft den där känslan… Gått på en näsbränna av någon som jag egentligen inte börjat känna så mycket för, och genast börjat längta efter den som verkligen satte igång känslofyrverkeriet. Fy fasen vad det är svårt det där… Det kommer säkert dröja innan du känner lika mycket för någon som du gjorde för honom, men det betyder inte att du inte kan ha roligt så länge! 😉 Men jag vet, när man har bränt sig så känns det knappt kul längre. Kom ihåg att vi alla känner sådär, vi är så jäkla många som känner igen oss i din situation – jag står upp och hejar på dig, och vet att kraften kommer komma tillbaka så att singellivet börjar glittra igen!
      Jag har varit på dejt (blogginlägg kommer med rapport) men jag är pms-låg och längtar efter känslorna jag fick av stora kärleken. Haha, vi är nog i rätt så lika läge faktiskt! Ja jisses Annie, vad ska det bli av oss… Nu får fasen livet ta och skrapa fram något riktigt bra åt oss snart!! :)

 5. Attention, fellow singlar! Jag har hört talas om Tinder, som är nån app som snabbt skulle få en i kontakt med singlar i ens närhet. Det låter ju bra och så, men de vill tydligen använda ens facebook (herregud, har de sett mina profilbilder, eller?), fast de skulle inte posta nåt på sidan (vilket ju är bra).
  Nu tänkte jag höra om nån har testat den? Om inte, kan nån testa den med mig? Jag är en stark och självständig kvinna och blablabla så jag kan ju egentligen göra det själv, men halva nöjet med att hamna i fördärvet är ju att dra nån med sig. Vad säger ni, ska vi göra en gruppaktivitet av det? 😉

  • Jag hade ju tänkt kommentera på det här med avslutningsfraser också, men jag är helt ärligt inget vidare bra på det. Oftast begriper jag inte om det finns nåt mer bakom det, och skriver nån ”Kram” så tänker jag för det mesta ”oh, trevligt, en kram, bra, bra”. Jag känner mig lite dejtingreglernas svar på morföräldrar och teknik.

    • Ja, testade den innan idag men den var ju inte helt spännande, om jag ska vara ärlig. Det kändes sjukt ytligt, och man blev lite ”Näe…” över det hela så om inte familjen tvångsgifter bort mig får jag nog återgå till nätdejting. Hurr…äsch.

     • Menar du det! Nä, ytlighet får jag alldeles tillräckligt av – jag bor i Sthlm för sjutton! 😉 Nä hördudu Linda, jag tycker din familj kan gifta bort mig med!

     • Nu testade jag också, och jag håller med, det blir väldigt ytligt när det bara är bilder och enda sättet att skriva är genom chat. Så, jag masade mig in på nätdejtingsajten i stället. Stånk…

  • Hahaha, Linda – klart vi ska testa!! En bekant satt faktiskt och fifflade med Tinder i går. Tydligen är det rätt så bildbaserat (inte så mycket textfokus) men alla sätt är bra sätt! Jag laddar ner och kollar in – kör du också i så fall? :)

   • Kollade in ”trailern” till Tinder, man blev ju lite sugen haha 😉 Påminner mig om appen som fanns på fb ungefär på stenåldern ”Are you interested?” som många gick med i, singel eller ej 😀 Den var visserligen lite halvt oseriös 😀 Men rolig! 😀 Tyvärr har jag fel sorts telefon (windows phone) för tinder :(

 6. Vad fin du är! Börjar dock tröttna på att mitt liv kretsar kring män just nu! Vill ha en blogguppdatering snart…. Kram.

 7. Jag är ju litet kyrkligt lagd, och så, och i Svenska kyrkan är det kutym att man avslutar mejl och SMS och dylikt med ”Allt gott!”. Så den vanan har jag sedan några år, vilket säkert är väldigt förvirrande för många, i och med att det inte alls passar in i listan ovan! 😉

  (Fast vid eftertanke tror jag nog att jag byter till ”kram” rätt fort, efter det initiala dejtingmejlet).

  • Haha, jag hade grubblat mig fram till svettiga lakan och akut migrän av ”Allt gott”! För att sedan dra en djup suck av lättnad när man landar på den trygga marken bestående av ”kram”. Du, hur gick det med den nyblivna singeln? Jobbar du vidare på att omvända henne?

   • Jag har väl inte gett upp hoppet på framtiden, men hon var rätt tydlig med att hon behöver vara singel ett bra tag framöver, och det kan jag ju inte göra annat än att respektera. Jag värdesätter dessutom vår vänskap för mycket för att riskera den hur som helst. Hellre vänner än ingenting alls.

    • Det är fint av dig, många killar kasserar vänskapen när det inte leder till mer. Men jag tror banne mig det här kan bli något bra! Jag förstår att det är en pina att vänta men de bästa förhållandena är ju de som har vuxit fram ur vänskap. Jag ska hålla tummarna!

     • Jag har gjort så förr själv, när det har blivit för smärtsamt att behålla vänskapen när man velat något annat. En slags självbevarelsedrift, måhända. Hoppas på annat den här gången – och tack för tumhållningen!

  • Men vad snällt sagt av dig!! Haha, så jag antar att du också drämmer huvudet i väggen över alla svårtydda mess… Jäkla skit att det ska vara så krångligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *