Söndagsångest

Hej och hå, kämpa på. Vill du ha en LSD-tripp som kommer få din hjärna att se monster i varje mönstertapet, och din kropp att skaka av skräck inför mobilens minsta messljud? Testa att vara singel, över 30 och ha två dagars bakisgift i dig!

Söndagar är rent generellt en piskförsedd dominatrix till helvetesbitch för oss singlar. Dagen-efter-ångesten pumpar ut kemisk misärgift i ens kropp, och den förfeststinkande lägenheten ekar tom på människor som kan hålla ens hand genom trippen. Min vän ligger med fördragna persienner en telefonlinje bort, och viskar med bakisslitna stämband: ”Egentligen är det ju inte är så illa. Vi vet ju det. Det bara känns så i dag. Jag ska aldrig dricka igen…”

Och jag ger henne ett så starkt bifall som mitt dunkande huvud klarar av, precis som jag vet att jag kommer ge henne mitt rungande ja när hon nästa lördag korkar upp vinet igen. För ja, vinet verkar efter vår 30-årsdag ha fått magiska krafter, som får små knutna nävar att raserimisshandla våra kroppar till blåmärkesmassor varje gång vi släpper in mer än två glas, men alternativet är att sluta gå ut, sluta hoppas att den här gången kommer leda till något bra, och vi är inte redo för en gråare vardag än. Så vi fyller på våra glas igen. För ångesten går över till på tisdagen. Och på onsdagen och torsdagen känner vi oss nästan normala. Så att man på fredagen och lördagen har återhämtat sig tillräckligt för att börja hoppas igen. Att den här gången, den här utekvällen, kanske något kommer hända som gör vår söndag full av liv.

Men visst, den här söndagen rider dominatrixen min sinnesfrid extra hårt. För jag har pms. Och min kropp försöker inte rena sig från en bakisdag utan två. Och… ja… kanske även det här: I fredags vinade jag och killkompisen. Och jag berättade att jag har inlett någon sorts kk-abravinkel med killen jag träffade förra helgen. Och han berättade att han har startat någon sorts dejtmakapär med en tjej som verkar intressant. Och samtalet var lättsamt, skrattfyllt och utifrån sett säkert lika avslappnat som det alltid är mellan oss, men i det meterstora avståndet mellan hans berättelse och min, över det fläckiga bordet med två vinglas som tömdes och fylldes på i en takt som talade ett annat språk, så visste vi båda att sommarens historia drog sitt sista andetag och dunstade bort mellan oss. Och vi skålade och lät det försvinna. Och det är okej, det är nog bra i längden, för om det hade varit rätt så skulle vi båda inte ha tvekat såhär mycket. Antar jag. Men just nu är det söndag. Och under den vinande piskan känns ensamheten evighetslång. Och jag tänker att det nog ändå fanns en mening med den här flyktiga sommarhistorien – att jag skulle förstå att jag inte längre drömmer uteslutande om att bli golvad. Jag har fått se hur drömlikt det är att också ha en bästa vän. Som man umgås lika tätt med som en partner. Och som nästa gång förhoppningsvis även blir en älskare. Som kan få den där dominatrixen att för sjutton packa sina väskor och släpa sitt tajta lilla arsle långt ut till skogs. För vi har fått alldeles nog av piskor!

Ja jisses hörrni, nästa gång lovar jag att vara lite lättsammare. Men vi kan väl ta oss en liten skitsöndag så att giftet är ute ur kroppen när måndagen kommer. För det är ju egentligen inte så illa. Vi vet ju det. Det bara känns så i dag.

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

21 thoughts on “Söndagsångest

 1. Åh vad jag känner igen mig, ibland undrar man om det är värt det. Festandet alltså! Jag har haft ungarna och inte druckit på hela veckan men känner mig ändå lite söndagsdepp. Sista semesterdagen oxå, blä! Vad sorgligt med killkompisar, eller bra kanske. Jag som hade en känsla av att det skulle bli ni två. Känns det ok? Har inte gått så bra med min paus, som vanligt. Men har bara svarar på mess, inte tagit intiativ så det är ju en början. Haha. Har slagit vad med en pannkakskille om vem som får ett telefonnummer på Ica av någon av det motsatta könet först (-:. Får se om jag vågar. Är det någon här som har raggat nykter i affären någongång? Hjälp mig! Hur ska jag göra? Vinner jag ska han bjuda mig på öl. Vinner han får han hångla. Haha. Så jag vinner ju hursomhelst. Om han är så söt som han verkar dvs.

  • Usch ja, söndagarna är faktiskt rätt så hårda även när man inte har druckit. Den absolut sämsta dagen för alla singlar!
   Vad fin du är som frågar!! Ja, det känns ok, men också lite ledsamt. Men det kanske handlar mer om den där tröttheten inför att börja om. Du vet, man börjar få lite hopp, man ser hoppet dö, och man inser hur svårt det var att få den minimala känslan från början, och hur lång tid det därmed kommer dröja innan den kommer igen. Men vet du vad – nu jäklar tänker jag logga in på nätdejtingsidan!! Du vet vad vi säger – nu kör vi!! 😉
   Men shit vilket roligt vad!!! Det verkar ju som en kille med drag i! Haha, tyvärr har jag inte gjort det själv, men vad fan, det ska ju gå! Hm… Vad kan vara bästa taktiken tro… Jag tror på tidningshyllan! Eller om det är en matbutik med böcker. Tänker liksom att lite lästips skulle kunna vara en bra ingång till ett samtal. Haha, men å andra sidan är det ju så få män som läser så du kan behöva stå där ett tag. Haha, jag älskar den här utmaningen!! Och jag älskar priset/en!!! Fan vad kul!

   • Ja visst var det lite kul! Är dock inte på humör för Ica ragg just nu (-; Han har slutat höra av sig oxå, typiskt när jag blev lite sugen på att ses. Hade hoppats på en dejt i helgen… Har du ngt inbokat? Ska på konsert med min nya singelkompis i morgon, kul! Tycker du jag ska gå på dejt med en kille jag egentligen inte känner mig så intresserad av? Har messat lite men känner ingen gnista direkt. Men kanske borde prova ändå bara för att. Han är rätt på.

    • Jag springer till en dejt i detta nu! Du kommer få rapport!! Åh, helt ärligt så lyckas jag aldrig få igång något intresse när det från början har känts dött, men det viktiga kanske inte är att det ska lyckas, utan att du ska veta att det inte går och därmed kunna fokusera på annat. Så gå du! Det kan ju bli en trevligt glas vin ändå! Och vem vet, jag och din magkänsla kanske har helt fel! :) Håll tummarna för mig nu!

 2. Hahahaha… När jag var ute senast drack jag två glas vin och två cider. Jag var så sliten dagen efter att jag var tvungen att kolla mitt konto om jag verkligen inte köpt nåt mer och hällt i mig i ett svagt ögonblick – men icke. Tiden när jag svepte en flaska vin som uppvärmning inför krogen är definitivt förbi. Fast som 30plussare kan jag känna mig bakis om jag varit uppe efter läggdags, det krävs inte ens alkohol. Förfallet har börjat och jag gör mitt bästa för att kämpa emot. 😉

  • Eller hur!!! Kl 22.30 går jag in i en vägg, och ligger draperad över diverse möbler och golv om jag inte får komma till sängen direkt! Sover jag mindre än sju timmar så är det kört, då är kroppen fylld av bly dagen efter! Hahahaha… Detta förfall – jag trodde för sjutton gubbar att det skulle börja först efter typ 60!! :)

 3. Det enda som hjälper är en fet pizza och mängder med vatten. Och det går faktiskt för mig relativt långt emellan mina bakissöndagar. Kalla mig tråkig men kroppen orkar inte med det allt för ofta längre.

  • Såååå sant!! Jag pallar inte heller. Från att för ett par år sedan vilja gå ut varje helg måste jag nu tvinga mig själv för att orka ut en gång i månaden. Och nu på sommaren ”ska” man ju valla runt ännu mer. Nej huva, vad jag saknar de unga åren då levern klarade vad som helst!! :)

 4. Å fina singeln! Det var ju himla dumt att det inte blev ni.. Men himla bra att du känner dig okej med det! Vill bara ge dig en stor kram mitt i ångesten! Tur att den går över till på tisdag;-)

  • Tack fina fantastiska Sassa!! Ja jisses, när ska mina hundögon dyka upp tro… Men jag ger mig inte! Nu har jag bokat in en dejt i veckan, så nu jäklar!!! 😉

 5. Då adderar jag lite av min söndagsångest. Träffade rolig, trevlig och söt kille. Dessutom engelsktalande med brittisk accent och ja, sånt kan jag lätt falla för. Men så kryper det fram att han inte är redo för ett nytt förhållande. Nä inte han heller alltså. Jag orkar inte och dessutom börjar jag jobba imorgon. Tur jag har choklad hemma.

  • Graaahhh!! Hatar den där jäkla ”inte redo för ett förhållande!!” Fan Sarah, jäkla skit också!! Men du, bajs på honom! Och bajs på söndagar! Nu är det måndag, och du vet vad vi gör då – vi borstar av våra skrubbade knän och försöker igen. Jag scrollar skitnätdejtsidan. Och hatar det. Men hell no att jag tänker ge upp för det!! Nu jäklar kör vi!!

 6. Mern ÅHHHH jag vet! Man är aldrig så ensam som på en söndagskväll.. Länge rådde jag bot på det där genom att lägga rep på söndagar, med efterföljande middag. Idag slapp jag ifrån det genom att bli bjuden på middag av en vän. Men annars.. Usch.
  Lite därför som jag dricker mer och mer sällan. Samtidigt som söndagsångesten gärna innefattar saker som: ”jag måste gå ut mer, jag är ju fan en eremit, lika bra att skaffa 20 katter på en gång och bli the crazy catlady jag är dömd att sluta som!” de helger jag inte varit ute.. Moment 22, I guess.

  • Åh vad smart, att liksom förebygga och se till att man har aktiviteter så att hjärnan inte får dödtid att skapa tankemonster i! Mycket smart!!! Hahaha, och det är EXAKT sådär jag känner!!! På pricken!!! Jag känner inte ett dugg för att dricka längre, jag VILL verkligen inte!! Men livet blir inte så roligt av att gå hemma heller. Så vi tvingar oss själva att gå ut. Och grimarserar illa vid det första glaset. Men jag verkar ju tyvärr inte hitta karljäkeln bakom min soffa eller under min säng. Så det blir vin eller nätdejting, och båda är lika uttröttande. :/

  • Åh, vad jag önskar att jag hade ditt liv!!!!! Om jag hade valet skulle jag banne mig aldrig dricka!! Hrrm, det är visserligen sagt en måndag när bakfyllan knappt gått ur kroppen, men ändå. Haha, och tro mig, du har inte varit bakfull på riktigt innan du fyllt 30! 😉

 7. Du inser ju att du kommer vara tvungen att skriva lika flytande om förhållandelivets plågor när du träffar någon pga behöver din sjungande lyrik i mitt bloggflöde!

  • Hahaha, finns det plågor inom förhållanden?!! Det tror jag då icke!! 😉 Åh Ellet, vad snäll du är… Skönt att ha dig tillbaka i bloggvärlden!

 8. Kemisk ångest men lika verklig ändå. När man då har ransakat sig själv och tänker att jo jo det är bara bakfyllan som ska ut…det är då man får flascharna från kvällen innan som ger RIKTIG ångest, då räcker fan inte tisdag samma kvartal till mer. Det är då man börjar smyga in på affärerna innan stänging så ingen ska se en. Men det kanske bara är så vi festar här ;).

 9. Jag e fan för gammal för att orka vara bakis :-)… Dessutom är det jobbigt att träna med bakfylla så det blir alltid måttfullhet som styr alkoholintaget nu för tiden… Gud vad jag e vuxen och tråkig!!!

  • Om min libido, framtida kärleksliv och typ möjlighet till lycka inte absolut hängde på det – så skulle jag göra precis som du!! Fan att man behöver alkohol för att få sig ett hångel här i Sverige! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *