Vad jag saknar som singel – snark och bajs!

Hemma igen efter en midsommarhelg tillbringad med flera par går jag runt i min ekande tomma lägenhet och försöker stöka upp tillräckligt med städningsljud för att jag inte ska märka hur öronen ringer av plötslig tystnad. För folk kan försöka inbilla mig att det är grönare-gräs-mindfucket som gör att jag förskönar det här med parsamhet till en hollywoodskimrande dans på romcom-fejkade rosor. Men det är inte sliskromantiska middagar och slusksexnätter jag längtar till. (Eller okej, inte middagarna i alla fall.) Det är det här jag saknar som singel:

1. Jag vill ha en människa som jag inte behöver säga ett skit till. För som singel finns det mängder av människor man kan umgås med, men ingen man kan sitta i olika hörn av lägenheten och ignorera. Och det finns inget sätt att tydligare säga att man hör ihop, som att inte säga ett skit.

2. Jag vill vakna mitt i natten av någon annans snarkningar, eftersom man somnar om av mullrande snark, men inte av bullret från framgalopperande egna tankar.

3. Jag vill ha en diskussion om bajskonsistens med någon. Jo, det vill jag visst det! För jag har sett par som är så bekväma att de diskuterar bajs med varandra, och det har övertygat mig om att ett förhållandes friskhetstecken är diarré och förstoppningsproblematik!

4. Jag vill vara så trött på någon att jag drömmer om att kväva den i sömnen med den skitiga strumpan som människan envisas med att inte stoppa i tvättkorgen. För det innebär att karln har varit med ett tag. Och jag vill väldigt gärna att någon ska vara med ett tag.

FacebookTwitterGoogle+EmailDealerkärlek!

41 thoughts on “Vad jag saknar som singel – snark och bajs!

  • Hahaha… Lite snusande i alla fall! Sådär nära ens öra. Det vore inte helt fel!! :)

 1. Jag vet precis hur du menar. Det jag saknar mest är en vardag. Nån som sjunger i duschen. Nån som kan berätta hur filmen slutar när jag som vanligt somnat i soffan. Nån som kan säga till mig på skarpen om jag surat för länge. Nån som får mig att faktiskt vilja gå och lägga mig på kvällen och sen vilja stanna i sängen hela dagen. 😉 Äh. Vem lurar jag. Jag vill ha hela kittet, men det är de små sakerna jag tänker på oftast. Att dela en vardag. Att komma till det läget där jag kan känna mig så trygg att jag fullt ut kan vara mig själv. Jag vet inte om nån kille jag dejtat hunnit se vem jag är innerst inne. Fan att det ska vara så svårt!

  Sen skulle det ju förstås inte göra nåt om mannen i fråga har schyssta överarmar, ett vackert leende, sunda värderingar och ett intellekt som matchar mitt. 😉

  • Men exakt så!!! Du satte exakt orden på det – det är vardagen jag vill ha!! Att inte behöva anstränga sig för den andra, utan att vara så trygg i att man hör ihop att man slutar fundera på om den andra kommer försvinna. Och det är i den där slentrianen som den vackra tryggheten uppstår. Suck… Om jag bara visste att det någon gång faktiskt skulle ske så skulle jag vara mycket lugnare. Haha, och ja, det får väldigt, väldigt gärna ske med en karl som har en hjärna som passar min. Samt en ölmage, för min del! 😉

 2. Vissa fick ju vakna till snarkningar i helgen 😉 Men sen gjorde jag min specialare å smög hem innan han vaknade 😉 Man slipper det där awkward-moment sen på morronen då 😀

 3. För att vilja ha vardagen måste vi också uppskatta den och förmodligen är vi långlivade singlar mer benägna av att uppskatta den mer än andra. Många vänner som irriterar sig på småsaker som partnern har för sig, som jag själv skulle uppskatta att ha i mitt liv. Men det är ju så. Det vi inte har, vill vi ha och tvärtom.

  • Absolut, så sant! Och det är lite det jag hoppas på ska vara belöningen med det långa singelskapet – att vi kanske kommer uppskatta förhållandet så mycket mer senare. Hrrm… Eller så är vi så vana vid att bo själva att vi inte kommer stå ut fem minuter ens, men det tänker vi inte på nu. 😉

 4. Åh, ja, precis! Nån att äta frukost med under tystnad, medan man sitter och tittar i varsin tidning, respektive mobil.. :)
  Just det där med tryggheten, veta att han finns där. Få bråka och gnatas emellanåt, få visa de mindre tillrättalagda sidorna (och vice-versa, såklart) och ändå veta att han stannar och att vi är meant to be. Jag vet inte om jag nånsin varit helt trygg i nåt förhållande. Men bättre sent än aldrig? :)

  • Exakt så!! När man bara vet att båda har gjort sitt val, och lite ynkliga bråk inte kommer rucka på den tryggheten! Jag har nog haft det, men tyvärr inte kunnat landa i det eftersom jag själv inte har känt mig säker. Man vill ju uppleva den där sällsynta balansen där båda vill lika mycket, och verkligen satsar på det. Jaaa, bättre sen än aldrig!! :)

 5. Hej Sniglo!!! Du har varit så tyst att mina besök i det närmaste blev tvångsmässiga :-):-):-) äntligen är du tillbaka å då käftsmällar du mig igen!! Jag har alltid det du saknar å jag värdesätter det på tok för lite kände jag nu!!! Jag ska hädanefter njuta av att ligga på 3 dm i sängen eftersom snubben å hans katt tar upp resten, jag ska krypa nära snubben nästa gång jag vaknar av hans timmerstockar, jag ska fortsätta skämta om behovet av bajslista när han stolt berättar om konsistens! Å jag ska njuta av att tiga tillsammans med honom !

  • Åh Sussieloo, nu hoppas jag att jag har klättrat upp ur övertidshålet! Det har varit så tyst i mitt huvud när en hel vecka har gått mellan inläggen och jag därmed inte har kunnat småsnacka med er!
   Jaaaaa, njut för fulla muggar!!! Tänk på oss andra som bara lääängtar efter ett rejält bajssamtal!! Haha, och då är jag verkligen helt oironisk! :) Det är verkligen livets göttighet att bli så nära någon att man kan tiga en hel kväll och bara öppna käften för att kommentera hur länge sedan man fick göra en rejäl nummer två. 😉 Vad jag vill vara där snart! Så tänk på oss och njut lite extra nästa gång timmerstockarna drar igång!

   • Det lovar jag Sniglo!! Jag håller tummarna för att övertiden lugnar ner sig så att vi får njuta av dina inlägg mer ofta!

 6. Åh, äntligen är du tillbaka! Jag har också tvångstittatin här ett par gånger (minst) varje dag. Ingen press eller så 😉

  Och så skriver jag givetvis under på vartenda ord, inklusive kommentarerna. Ja, förutom den där om att vakna och smyga iväg (jag var ENSAM (med vovven) på midsommar! Uuuuäääähhh!) och Sussieloos (av förklarliga skäl). Herregud så jag saknar att dela vardag. Gosh.
  Hoppas det går bra på jobbet Sniglo (förlåt att jag snor Sussieloos smeknamn här, men jag ääälskar det, jag bara lånar det lite nu alltså), och att du mår gott. Jag ska ut och dunka huvudet på pannkakan tänkte jag. Oh the joy. *suckar dystert*

  • Men åh vad fin du är!!! Tack, så snällt sagt!! Och nu hoppas jag att jobbet lugnat ner sig, så att jag också kan börja köra huvudet i pannkaksfatet. Verkligen, jippie. 😉 men vad fan, vi får ta inspiration av Annie som köttar på. Om vi nu vill ha de snarkningarna bredvid oss om nätterna så får vi väl bara fortsätta försöka. Stååånk! Men det är bara att logga in och köra! :)

 7. Jag läste på någon annan blogg (minns inte vilket just nu) att när man ska välja partner så ska du kunna checka av att du både kan ligga med personen och kunna ta en öl och garva ihop.

  Bra ord som jag tror på!
  Lägg då även till bajssamtal så har du en vinnare! :)

 8. Har oxå saknat dig här! Jag saknar en man bredvid mig i min säng på natten, någon som man är så trygg med att det inte känns jobbigt att vakna upp lite halvful och med dålig andedräkt… Jag har varit flitig på pannkakan och skriver med tre män just nu som verkar vettiga. Har dock utökat mina jaktmarker då dom i min stad inte är så superroliga. Så det blir ju lite svårt att få till dejter men en kommer eventuellt hit om några veckor, jag ska visa upp honom min stad. Han med gemensamma bekanta har inte hört av sig och jag börjar tvivla på att han gör det… Har börjat inse att jag faktiskt nog vill ha en relation med någon och det gör mig lite mer stressad tyvärr. Men i helgen ska jag på festival och hoppas på lite festivalmys kanske… Ska iaf ha det sjukt kul! Jobba inte ihjäl dig nu kära singelguru, vad skulle vi göra här utan dig!

  • Åh fina Annie!! Vad glad du gör mig! Nu hoppas jag verkligen att det är slut på övertidshål. :)
   Jag förstår helt stressen när man märker att man börjar vilja ha mer än det lättsamma – det är ju så mycket svårare att få! Men du gör så himla rätt! Du dejtar och kämpar och ser till att det uppstår möjligheter! Jag har minsann tänkt på dig i helgen och blivit påmind om att jag också måste logga in, så nu letar jag bara efter något intressant att boka in en dejt med. Vilket i sig inte är helt lätt. :)

 9. Åh herregud ja, vad man saknar de där vardagssakerna! Någon som helt enkelt bara ÄR där. Som man kan luta sig mot i soffan. Som man kan fisa med. Som ligger alldeles för nära när det är tokvarmt om sommaren så man inte kan sova. Någon som ockuperar badrummet. Någon som man kan le mot och smeka förstrött i nacken när man går ut i köket för att göra frukostte. Någon som kan jaga bort den bittra, tunga ensamheten.
  Jo jag dejtar ju någon. Så jag har väl någon… och ändå inte. Det är så sjukt mycket på deltid och så hemskt mycket ensamhet, och även om han lovar bättring så är jag så hemskt ensam nu. Jag vet inte om jag är singel eller inte ibland. Vi umgås, sexar, säger att vi älskar varann, äter middag ihop en gång i veckan… and that’s about it. I över ett år. Jag står inte ut!

  • Menar du det! Ett år är väldigt lång tid för att inte ses mer än så. Då brukar ju ofta samboskap komma på tal. Vad säger han om det hela?
   Åh ja, du räknar upp exakt det jag saknar!!! Den där lätta beröringen när man går förbi varandra i köket! Haha, och fisandet i soffan! Tänk vad fint det är ändå! :)

   • Han säger att det ska bli bättre, vi ska flytta ihop och allt det där. Men inte än. Att han inte orkar ta itu med allt sitt bagage som kommer bli kaos när det blir offentligt att vi träffas.
    Ibland blir man bitter över kärlek. Jag har mycket bitterhet i mig nuförtiden… Men när vi träffas, då mår man så bra och är lycklig och himlakär och allt det. Så det är väl värt det.

    Men gud, småsakerna saknar man så himla mycket! Bara att få slippa vara ensam varje kväll hade varit guld värt… Även om jag gillar att vara ensam ibland, absolut, men jämt? Nope.

    • Åh jag förstår! Vilket ändå inte låter som om han är bindningsrädd, utan bara lite bränd. Och det kan vi ju alla vara ibland. :) Jag skulle så otroligt gärna vilja ha stunder av att vara lycklig och himlakär, så ja, jag skulle göra mycket för en person som kunde väcka det. Åh, hoppas att han får ändan ur och flyttar in den i din lägenhet i stället! Att få leva nära någon som lyckas göra en tokkär – det vore verkligen högsta drömmen!

 10. Att diskutera konsistensen på det som lämnas i toaletten klarar jag mig utan.
  Men precis som de andra komentatorerna skriver så är det de små vardagsgrejerna man saknar som singel.

  En helt vanlig kram när man kom hem från jobbet skulle räcka långt. :)

  • Verkligen, så sant! Det är så otroligt små saker som betyder så oerhört mycket. Huva ja, en enkel kram vore inte helt fel!

 11. Förutom snarkandet så håller jag helt och hållet med dig. Även en sådan enkel sak som att äta på restaurang med andra och någon betalar min del av notan… Förstå mig rätt: jag betalar gärna min egen del och även hans del MEN jag har varit singel så länge och jag har absolut inga som helst problem att gå ut och äta med par så det har jag gjort en hel del och den känslan när någon annan betalar för mig eftersom ”vi hör ihop”… Nu låter jag som en hemmafru från 50-talet men jag hoppas du ändå förstår vad jag menar!!!

  • Haha, jag förstår precis vad du menar!! Den där känslan av att man inte ens funderar på det, för man kan kommit till nivån där mitt är ditt och ditt är mitt. Suck, jaa, jisses vad mysigt…

 12. Håller med om 1 och 4, klockrent. 3 har jag i form av Big, av någon anledning pratar vi om bajs och bajsar även när vi pratar. Äckligt för vissa, för mig kvittar det ;).

  • Hahaha, du och den där Big alltså, jag tycker det låter väldigt härligt!! Så skulle jag också vilja ha det! Hrrm, men vet inte hur många killar jag skulle kunna sälja in idéen på. 😉

 13. Ack så underbart vi har det där vi sitter i var sin ände av soffan o glor på telefonerna…;-)

  Samt att det är ett under att man överlevt alla de blickarna man fått när man kommer hem från ICA utan det där smöret/mjölken..IGEN…

  Ack den ljuva kärleken !! =D

  • Hahahaha… Okej, det var så länge sedan jag hade ett förhållande att jag knappt minns det där med att sitta i olika hörn och glo på telefonen. Haha… Men du, hugg tag i älsklingen och lägg dig lite närmare, om inte annat så för alla singlars skull! 😉

  • Hahahahahahaha…. Du skämtar!!!!! Det är ju helt fantastiskt!!! Alltså, här har vi en guldklimp till karl som du inte får låta slinka undan!! Berättar både om sin morgonbaj och är villig att besöka Ikea… Banne mig, det är nog allt jag någonsin har drömt om! Och jag är inte ens det minsta ironisk!! Hahaha…

 14. Bara en liten grej på tal om att fisa… Det tog väl typ 2 år innan jag fes ( högt) i närheten av min snubbe men när det väl hände så sa han ” nu vet jag att du älskar mig ,det där är kärlek”…. Jag tyckte att han var lite rubbad men om jag råkar fisa nu så säger jag bara ” se hur mycket jag älskar dig!!!”

  • Hahaha!! Det är ju fantastiskt!! En fis som ett tecken på kärlek – finns det någon finare beskrivning!! Och faktiskt rätt så sanningsenlig. För banne mig, den dagen jag fiser loss fram en karl, det är dagen då jag vet att vi faktiskt står varandra nära! Åh, jag vill också fisa inför någon… 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *